Po veškerých dílčích změnách na hráčské soupisce prostějovských volejbalistek v průběhu aktuální sezóny 2023/24 čítá kádr žen VK momentálně třináct jmen. Do sobotního duelu s Pražankami přitom šlo dvanáct zdravých plejerek, zatímco jedna ze členek týmu nadále zůstává na marodce.

Ano, je to slovenská univerzálka Karin Šunderlíková, tedy potenciálně největší tahounka vékáčka. Jak známo, osmnáctého ledna při utkání v Liberci si pochroumala dříve operované koleno – a od té doby je mimo hru. Vedení hanáckého klubu dokonce přivedlo na účko raději posilu Milicu Tošič ze Srbska.

„Chceme Karin dát dostatek času na pořádné vyléčení, aby návrat do plného tréninkového i zápasového zatížení neuspěchala,“ vysvětloval hlavní kouč Prostějova Michal Matušov poté, co se podařilo získat vysokou akvizici z Balkánu. A jak to teď vypadá s Šunderlíkovou?

Její naskočení zpět do soutěžních utkání zatím rozhodně není na pořadu dne. V sobotu zůstala v civilu a jen fandila, pořád tak prochází obdobím rekonvalescence. Na čemž se v brzké době pravděpodobně nic zásadního nezmění. Mančaft proto musí současné bitvy dál zvládat bez Karin.