Dlouhá zimní přestávka s nehezkým pohledem na tabulku je definitivně u konce a čtrnáct jarních zápasů rozhodne o tom, zda se podaří Prostějovu udržet druholigovou příslušnost. Během pauzy došlo na nejeden otřes v klubu a vše tak nyní zůstává s otazníky.

V kádru se toho pozměnilo opravdu hodně. Je správné, že v klubu skončili hráči, kteří během podzimní části neměli téměř žádné vytížení. O posunech do nejvyšší ligy samozřejmě nemůže být řeč už vůbec a bránit hráčům by byl nesmysl. K tomu mužstvo doplnili hráči, kteří by měli zvýšit konkurenci. Největší posílení nastalo směrem do defenzivy, což jasně signalizuje, že k záchraně vede především neprostupná obrana.

Nešlo však jen o pohyb v kádru, ale i realizačním týmu. Velkou bombou na konci ledna bylo, když nový sportovní ředitel propustil kompletní trenérský štáb. Na jednu stranu se to dá brát jako velký risk, ale když člověk uváží, že se nedařilo najít společnou řeč v důležitých tématech, pak je rozhodně lepší něco rázně utnout hned a nečekat, až bude pozdě.

Druhý rok za sebou tak čeká eskáčko souboj pravdy, však jde o hodně. Stadion Za Místním nádražím se mění před očima, sportovní centrum mládeže se snaží také zvyšovat své nároky a konkurenceschopnost. Veškeré tyto faktory jsou ale silně závislé právě na profesionální soutěži u mužů. Tak nezbývá než přát, aby se záchrana stejně jako loni vydařila. V ideálním případě přišla dříve, než tomu bylo v posledním kole loňského ročníku.