Prostějovská lukostřelba, to vždycky byl, stále je a ještě dlouho bude v rámci České republiky opravdový pojem. Největší zásluhu na tom jednoznačně má rodina Majarových, jež stojí v čele místního oddílu vyznávajícího luk, šípy a terče už mnoho desítek let.

Ještě v minulém století úspěšnému klubu dlouho šéfovala Magdalena Majarová, zároveň výborná trenérka a od předloňska členka Síně slávy prostějovského sportu. Štafetu po ní převzala starší dcera Magda, provdaná Robová a také velice kvalitní koučka.

Na organizaci četných domácích závodů včetně vrcholných akcí se navíc vydatně podílí i mladší dcera Hana Majarová, jež se významně etabluje na celostátní, až mezinárodní scéně prostřednictvím svého působení u reprezentací ČR. Maminka Magdy a Hanky přitom dál pomáhá v roli mentorky, která (jejími vlastními slovy) do toho prý aspoň kecá.

No a pak je tu početná parta současných i bývalých oddílových členů a členek včetně závodníků či závodnic a též rodinných příslušníků. Ti všichni ochotně i obětavě dělají vždy to, co je právě potřeba. A zásluhou této soudržné komunity může lukostřelecký klub Prostějov opakovaně pořádat úspěšná mistrovství republiky nebo jiné významné podniky.