Po minulých volbách došlo ke změně na postu starosty na Stražisku. Dlouholetý první muž této obce známé zejména díky svému koupališti Jaroslav Kröner nezískal většinu v devítičlenném zastupitelstvu, a tak po dohodě dalších dvou subjektů došlo ve vedení obce, vyhlášené zejména svým oblíbeným koupalištěm, ke střídání. Starostkou se stala Markéta Dvořáková, která se bude o přízeň voličů ucházet i letos.

Na Stražisku by se v letošních volbách měly představit čtyři kandidátky. „Naší prioritou je rozhodně kanalizace. Podařilo se nám získat stavební povolení a v současné době už probíhá výběr stavební firmy. Pokud budeme na podzim úspěšní se žádostí o dotace, mohlo by se příští rok začít s jejím budováním. Rovněž připravujeme rekonstrukci obecního rybníka a řadu dalších projektů,“ nastínila starostka Markéta Dvořáková, která půjde do voleb v čele kandidátky Nezávislých za Maleny, Stražisko a Růžov.

Poměrně ožehavým tématem byl v uplynulých čtyřech letech poněkud napjatý vztah mezi vedením obce a místními sokoly. V tomto ohledu ovšem došlo po změnách ve vedení místní tělocvičné jednoty k výraznému zlepšení. „My jsme vždy měli zájem se sokoly spolupracovat a podporovat je. Ale poměrně dlouho tam byl problém v komunikaci, bez níž to prostě nešlo. To se v poslední době výrazně zlepšilo, což se projevilo například při přípravě Pivních slavností. Věřím, že vzájemná spolupráce bude ku prospěchu všech,“ vysvětlila starostka Markéta Dvořáková.

Kdo se přihlásí o slovo dál?