I kdyby už do konce kariéry Kateřina Siniaková nic velkého nevyhrála, bude její jméno výraznou součástí tenisové historie. Společně s Barborou Krejčíkovou totiž světová deblová jednička vyhrála ve čtyřhře všechny čtyři grandslamy, olympiádu a Turnaj mistryň a s partnerkou jsou prvním ženským párem, který vyhrál kariérní Super slam. Cestu za prestižním úspěchem dotáhla špičková dvojice na posledním US Open, kde získala svůj šestý grandslamový titul.

„Je to něco neuvěřitelného. Zapsaly jsme se do tenisové historie. A ještě nekončíme. Pořád máme chuť velké turnaje vyhrávat, chceme ještě nějaké poháry do našich sbírek přidat,“ prohlásila Siniaková.

Obě tenistky preferují dvouhru. Čtyřhru spolu pravidelně nehrají, na velkých turnajích ale obvykle startují bok po boku. A dlouhodobá sehranost většinou funguje parádně. I díky tomu už si Češky v předstihu zajistily účast ve čtyřhře na Turnaji mistryň v texaském Fort Worth, kde budou obhajovat loňský titul z mexické Guadalajary.

„Jsme nadšené, že budeme znovu hrát na Turnaji mistryň. Doufáme, že titul obhájíme, rozhodně tomu půjdeme naproti. Chceme mít zase nad hlavou pohár Martiny Navrátilové,“ prohlásila Siniaková.

Na finálovém turnaji WTA Tour se Krejčíková se Siniakovou představí počtvrté za sebou. Loni Turnaj mistryň ovládly jako první český pár v historii a pozvedly trofej nesoucí jméno české tenisové legendy Martiny Navrátilové. Titul mohou obhájit jako sedmá dvojice v historii.

Přes fenomenální deblové úspěchy hráčka prostějovského TK Agrofert doufá, že se jí bude dařit také ve dvouhře, kde zatím na grandslamu postoupila nejdále do osmifinále na Roland Garros. „Mám šestadvacet a před sebou stále ještě dost sezón. Nevzdávám se naděje, že to jednou vyjde,“ plánuje Siniaková. (

 

38 siniakova2