Obrovské množství fotografií je sice všude kolem nás, jen málokdy si na ně ovšem můžeme sáhnout. Příležitost k tomu mají všichni návštěvníci už třinácté výstavy prostějovského Fotoklubu v prostorách Státního okresního archivu v Třebízského ulici. Vernisáž výstavy proběhla uplynulé úterý 4. října.

Na akci se i tentokrát sešlo poměrně hodně lidí. Často se jednalo o členy prostějovského fotoklubu či jejich příbuzné a přátele. V uplynulých několika ročnících bylo zvykem, že všichni autoři připravili snímky na jedno společné téma. To se tentokrát nepodařilo. „Představovat jednotlivé fotografy asi nemá smysl, každého z nich poznáte podle jeho snímků.

Nikoliv nadarmo se říká fotka do duše okno,“ prohlásil na úvod Bob Pacholík, který rovněž uvedl hudební vystoupení manželů Jitky a Radka Kaprálových, které doprovodila Jitka Ungermannová. Během něj zaznělo šest lidových písní ve specifické autorské úpravě, které celou událost nepochybně výrazně pozvedly a daly jí další umělecký a snad i duchovní rozměr. „Příště asi raději uspořádáme koncert a při té příležitosti kolem hudebníků navěsíme nějaké fotky,“ žertoval v této souvislosti Bob Pacholík, který se sám poslední dobou zaměřuje zejména na zdařilé snímky hanácké krajiny. Ostatně právě ty byly od června až do září k vidění na samostatné výstavě rovněž v prostorách prostějovského archivu.

Klubová výstava prostějovského Fotoklubu zde bude umístěna až do 30. listopadu. Navštívit ji v Třebízského ulici můžete každé pondělí a středu od 8:00 od 17:00 hodin, v ostatní pracovní dny pak od 8:00 do 15:00 hodin.