Najdeme celou řadu osob, které komunikují skvěle a jsou lidmi na pravém místě. Ať už se jedná o ředitele různých institucí, či starosty a další osoby z vedení měst a obcí. Pak je tu ale řada dalších, u kterých se podobné komunikace člověk nedočká. Každá osoba má na to samozřejmě právo, ale pokud se bavíme o lidech, kteří zastávají veřejné funkce, tak nastává otázka, proč do toho šli? Oni jsou přeci těmi hlavními, kdo by měl komunikovat za celou obec, či město, případně svou instituci.

Stále převládají lidé, kteří nemají problémy se pobavit a případně i přiznat řadu pozitivních, ale i těch negativních zpráv a poreferovat o nich. Pak tu jsou lidé, kteří se neradi pouští do negativního hodnocení, což je ještě pochopitelné. Co už ale vůbec nechápu, když vás někteří odbydou jednou větou, že na takové věci není čas, nebo že tam není co hodnotit. To vážně chce mít i samo obyvatelstvo ve svém čele, aby se o nich vlastně nemluvilo ani v těch pozitivních věcech? Celkově také pochybuji, že nekomunikativní člověk je schopen posunout vše, co má na starost na další úroveň, protože ta je dnes základem jakékoliv dohody.

Občas by tak nescházelo si trochu zamést a začít komunikovat, jak se sluší a patří. Naštěstí je ale těch komunikativních stále větší množství.