Milé čtenářky,

vážení čtenáři,

pořádat Burzu práce a vzdělání, na níž se mohou prezentovat všechny regionální podniky, skýtá skvělou příležitost pro zaměstnavatele i potencionální zaměstnance, ať už práci nemají, či se třeba jen tak zlehka poohlíží po lepším místě. A přesně taková teze se v minulých čtyřech ročnících této akce potvrdila, když myšlenka našla své uplatnění. Na páté pokračování jsme si však museli pořádně dlouho počkat. V posledních dvou letech totiž úřadoval Covid-19 a nastala tak čtyřiadvacetiměsíční pauza. A tak teprve tento čtvrtek se podaří navázat další korálek. A já jsem rád, že u toho znovu bude jakožto mediální partner PROSTĚJOVSKÝ Večerník. Ba co víc, nejčtenější regionální periodikum pro vás při této příležitosti připravilo tradiční přídavek v podobě speciální přílohy zdarma.

Vzpomínám, když mě před více jak sedmi roky kontaktovala ředitelka prostějovské pobočky Úřadu práce ČR Věra Crhanová se žádostí o schůzku, na které mi předeslala záměry společné s ředitelkou Okresní hospodářské komory v Prostějově Helenou Chalánkovou, říkal jsem si, že to zní hodně zajímavě. Ihned jsem měl jasno, že budeme mít zájem projekt mediálně podpořit. Nakonec se z toho vyklubala úzká spolupráce ve všech směrech, která již snese přívlastek dlouhodobá. A nic na tom nezměnila ani dvouletá přestávka.

Jak si sehnat práci, která by nám zajistila potřebné živobytí a zároveň aby nás naplňovala a bavila? A co mladí lidé, jak si zvolit nejlepší školu nebo učiliště tak, aby byli v budoucnu dobře připraveni přijmout kvalitní a dobře placené zaměstnání? Na tyto a další otázky odpoví právě v pořadí již pátý ročník Burzy práce a vzdělání konaný již tento čtvrtek ve Společenském domě v Prostějově, kam se akce vrací po ročním intermezzu v Národním sportovním centru.

Co při této příležitosti ještě říct? Snad jen, že práce je smyslem života. Toto rčení, které platilo už dávno v minulosti, má stálý přesah i do současnosti. Kvalitní a především dobře placené zaměstnání by mělo být pro každého impulzem k životu, jaký si představuje. A podle vývoje nezaměstnanosti v Olomouckém kraji se dá usuzovat, že drtivá většina populace od osmnácti do čtyřiašedesáti let pracovat chce. Prostějov je toho nejzářnějším příkladem, tady je registr nezaměstnaných na pobočce Úřadu práce ČR takřka prázdný. A vzhledem k tomuto faktu se společnosti v Prostějově a okolí přímo až předhánějí v nabídkách, aby do svých řad přilákaly nové pracovníky.

V neposlední řadě bych rád při této příležitosti poděkoval všem našim klientům, kteří se rozhodli právě prostřednictvím tohoto speciálu prezentovat své služby a napomoci tak nejen sobě, ale i obyvatelům celého regionu. A my už připravujeme dvanáctý speciál letošního roku, ten jedenáctý je totiž taktéž součástí dnešního vydání a věnuje se víkendovým komunálním volbám.

 

38 burza