V rámci sedmého kola chtěla Konice ukončit svůj půst a čekání na body v Medlově. Ani tentokrát se jí však bodovat nepodařilo a po porážce 2:1 se dá mluvit o krizi. Svěřenci kouče Ullmanna dokázali v prvních třech kolech získat sedm bodů, ale v dalších čtyřech kolech vyšli bodově naprázdno a klesají tabulkou. Všechny branky v nedělním duelu padly hned v průběhu první čtvrthodiny a pak už se skóre neměnilo.

Kdo přišel na utkání později, mohl litovat, protože vše podstatné, co se týče konečného skóre, nabídla tříminutovka na začátku duelu. Skóre zápasu otevřeli domácí, když se v osmé minutě radoval Kasal. Vedení ale nevydrželo dlouho a vzápětí srovnal dlouhodobě nejlepší kanonýr Konice Roman Kamený. Jenže ani tento stav na tabuli nevydržel dlouho a už po dvou minutách se domácí znovu dostali do vedení, kdy se dokázal prosadit Muzikant. Dalších osmdesát minut utkání už žádnou další branku nepřineslo a Konice tak prohrála už počtvrté v řadě, z toho třikrát stejným rozdílem 2:1. Do dalších bojů bude muset mužstvo zabrat, aby se dostalo z nebezpečného pásma tabulky, a především si hráči zvedli sebevědomí.

Dostat se z krize se Konice pokusí už o víkendu, kdy na svém stadionu přivítá v neděli od 15.30 hodin Dolany, které mají zatím o tři body více.

FK Medlov

Sokol Konice

2:1 (2:1)

Branky: 8. Kasal, 11. Muzikant – 9. Kamený. Rozhodčí: Vedral – Winkler, Slota. Žluté karty: 68. Muzikant, 82. Klos, 86. Kasal – 58. Cibulka, 67. R. Krása, 81. Drešr. Diváků: 250.

Sestava Konice: Snášel – F. Bílý (46. M. Bílý), Blaha, Drešr, R. Krása (69. Kovář), Pospíšil (82. M. Drešr), Škrabal, Janeček (46. P. Krása), Cibulka, Jašíček, Kamený. Trenér: Petr Ullmann.