Zajímavý pohled nabízí aktuální tabulka krajského přeboru mužů ve fotbale. A to hned z mnoha důvodů. Třeba proto, že zde fanoušci regionálního fotbalu najdou hned čtyři celky z Prostějovska. Nebo pro absenci Kralic na Hané, dlouholetého účastníka. Zaujme i to, že regionální zástupci si vedou vesměs dobře.

A právě u posledního faktu se zastavme. Když se totiž podíváme na špici tabulky, uvidíme co? Ano, Čechovice v popředí. A s malým odstupem Lipovou. Proslýchá se přitom, že by se tento klub mohl již brzy stát plnohodnotnou farmou druholigového eskáčka. Už nyní zde ostatně hrají Pěček, Klimeš, Spáčil a další prostějovští hráči, kteří bojovali o šanci hrát za eskáčko. Cílem je postoupit do divize a umožnit hráčům, aby se v kvalitnější soutěži rozehráli na druhou ligu.

Při pohledu na tabulku a zároveň na mapu se ale naskýtá otázka, zda ještě klub vše nepřehodnotí. Důvody by byly. Čechovicím se daří lépe, a i když to asi před sezónou nečekaly, drží čelo tabulky. Klub má dobré zázemí, navrch se nachází na předměstí Prostějova, mnohem blíže než Lipová. Je tak nasnadě, zda se nakonec místo Lipové nezaměří prostějovské eskáčko na Čechovice. Třeba by byly schopné kluby najít společnou řeč a řešení, které by vyhovovalo, pokud možno, všem.