Tradiční akce SCHOLARIS proběhne i v letošním roce. V prostorách Společenského domu v Prostějově se bude znovu konat hojně navštěvovaná přehlídka středních škol, učilišť i gymnázií pořádaná organizací Scholaservis.cz. Na takzvané Burze škol se tak mohou budoucí studenti a studentky porozhlédnout a načerpat důležité informace před jejich životním rozhodnutím. Po dvou náročných letech s koronavirem by se letošní ročník měl opět vrátit v plné parádě bez omezení, která provázela poslední dva ročníky.

Scholaris 2022 se koná už tento čtvrtek 10. listopadu od 8:00 do 17:00 hodin tradičně v prostorách „Kaska“, kde se mohou zájemci z řad mladých studentů i rodičů těšit na přehlídku nejen středních škol napříč krajem.

V rámci Olomouckého kraje se jedná o třetí totožnou zastávku. Stejně jako v minulém roce budou i letos omezeny velikosti výstavních míst, čímž se vytvoří větší rozestupy mezi jednotlivými vystavovateli. Přednost dostávají zástupci Olomouckého kraje. Oproti loňskému roku se už ale nebudou muset účastníci prokazovat negativním testem či dokladem o očkování, akce tedy proběhne v tradiční podobě.

Tohoto významného podniku se pravidelně účastní žáci devátých tříd, kteří se během odpoledne vrací společně s rodiči, tím se v průběhu celého dne na přehlídce protočí řádově několik tisíc lidí. Připraveny budou opět ukázky různých oborů a příchozí obdrží řadu informací, které mohou být velmi nápomocné v následném rozhodování.

Souběžně s Burzou škol probíhá na většině školských zařízení den otevřených dveří, takže žáci a jejich rodiče mohou absolvovat tyto dvě akce v rámci jediného dne.

 

Speciální příloha BURZA ŠKOL k blížící se přehlídce středních škol, učilišť a gamnázií je součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 7. listopadu