Pavla Nového lze považovat za maskota všech českých otužilců. A to nejen díky jeho roli ve filmu Bába z ledu. První březnovou neděli se známý herec a vtipálek stal čestným členem DZP Haná, který mimo jiné organizuje populární Štědrodenní koupel na plumlovské přehradě.

 

Pavel Nový je dlouholetým kamarádem nejstaršího aktivního člena prostějovského oddílu zimního a dálkového plavání Andreje Dzuby. Někdejší skvělý atlet a stále výborný plavec jej spolu s ostatními kamarády z DZP Haná pozval v neděli 3. března na akci, kterou již řadu let organizuje u lomu v Šošůvce, tedy jen pár metrů od svého domova. Ostatně právě díky Andreji Dzubovi se Pavel Nový už dvakrát objevil také na otužilecké akci ve Stínavě. „Čestné členství v našem klubu velice rád přijal,“ potvrdila předsedkyně DZP Haná Alena Učňová.

Pavel Nový se coby pravověrný otužilec osvědčil ve snímku Bába z ledu. Jeho partnerkou ve filmu byla Zuzana Kronerová. „Z našeho klubu se na plátně objevili také Milan a Marie Trnkalovi,“ prozradila Večerníku Alena Učňová. Další akcí organizovanou DZP Haná budou otužilecké závody v Zářičí u Chropyně. Tradiční Otužilecké vítání jara na Hané se bude konat v sobotu 6. dubna.