Nedávno znovuotevřená kavárna Národního domu v Prostějově láká čím dál tím více návštěvníků. A to nejen na výbornou kávu nebo zákusky. Nové vedení Městského divadla v Prostějově se snaží také o kulturní náplň kavárny, která přitahuje zájemce o výstavy či koncerty v rodinném prostředí. Po výstavě fotografií R. Polišenského se minulý pátek v kavárně uskutečnil Jarní koncert, na kterém vystoupili žáci zpěvu a klavíru ze třídy Terezy Horové a Terezie Brodové ze Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose v Prostějově.

 

Jarní koncert žáků Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose zaplnil v pátek večer kavárnu Národního domu do posledního místečka. „Je moc příjemné představit umění našich žáků při koncertě v doslova rodinném prostředí,“ pochvalovala si jedna z učitelek ZUŠ Tereza Horová, která divákům postupně představovala vystupující malé zpěváky nebo klavíristy.

. „S tímto koncertem žáků Základní umělecké školy navazujeme na podobnou spolupráci, která začala již v minulém roce. Jako první akci jsme v naší kavárně uspořádali Odpoledne s klavírem, kdy žáci ZUŠ hráli na klavír a ostatní hudební nástroje anebo zpívali. Tehdy ještě nebyla kavárna v plném provozu, nicméně tímto jsme zahájili kulturní akce, ve kterých chceme pokračovat,“ připomněla Večerníku Karin Konzbulová, ředitelka Městského divadla. „Vedení ZUŠ a především paní učitelky přistoupily k nabídce s nadšením, jelikož pro žáky je to příležitost vystoupit před publikem. Samozřejmě že jsme museli společně hledat vhodný termín tak, aby vyhovoval všem zúčastněným. A to se nám podařilo,“ dodala Karin Konzbulová, které se páteční vystoupení malých umělců nesmírně líbilo. „Já osobně jsem byla nadšená, žáci jsou úžasní, přistupují k vystoupení velmi zodpovědně. Při posledním zpěvu mladé dívky jsem měla pocit hrdosti, že máme zde v Prostějově tak talentované děti. Tímto bych chtěla velmi poděkovat za perfektní organizaci paní učitelce Tereze Horové a paní učitelce Terezii Brodové. V neposlední řadě patří velké poděkování i paní ředitelce Elišce Kunčíkové za možnost spolupráce se ZUŠ Vladimíra Ambrose,“ řekla ředitelka Městského divadla, které se Večerník ještě zeptal, jaké další akce plánuje v nejbližší době v kavárně Národního domu. „Do budoucna plánujeme několik koncertů převážně klavírních. Z gastronomických akcí mohu naznačit například flambování palačinek u stolu hosta, které zde v Prostějově žádná restaurace ani kavárna nenabízí. Dále chceme pokračovat ve výstavách, ale to je vše ještě ve fázi jednání s umělci. Rozhodně se vaši čtenáři mají na co těšit,“ uzavřela Karin Konzbulová.