V první polovině července se celá řada hráček, hráčů i trenérů korfbalového oddílu SK RG Prostějov podílela na úspěchu české reprezentace U15 z Mistrovství Evropy 2022 dané věkové kategorie a neúspěchu národního výběru ČR dospělých při letošních Světových hrách. Co se v tomto kolektivním smíšeném sportu událo od té doby?

Prostějovští korfbalisté zahájili společnou letní přípravu. Stejně jako v předchozích letech se během velkých prázdnin scházejí několikrát týdně na venkovním hřišti RG a ZŠ Otto Wichterleho ve Studentské ulici, kde se převážně věnují různým kondičním cvičením. Pravidelným účastníkem je i nový hlavní trenér A-týmu SK RG Martin Uherka.

Jeden z partnerů hanáckého klubu už více než dva měsíce před startem nadcházející sezóny vyhotovil pro ergéčko nové dresy. Jsou velmi slušivé, odpovídají současné klubové identitě slavnostně představené letos na jaře a prohlédnout si je můžete v krátkém videu na facebookovém profilu SK.

Kdy vlastně odstartuje zmíněný soutěžní ročník 2022/23? Podle zveřejněné termínové listiny ji extraligové áčko Prostějova otevře 15. října doma proti Brnu. B-družstvo vstoupí do 1. ligy dospělých 23. října v Kolíně (proti soupeřům z Kutné Hory a domácího Kolína). A dorostenci zahájí extraligu U19 16. října na brněnské palubovce.

Jako součást přípravy nebude již tradičně chybět Superliga ČR, jejíž 4. ročník proběhne v září za početné hráčské účasti prostějovských žen i mužů. Nastupovat budou za tři z osmičky zúčastněných mančaftů, konkrétně za Bláznivou střelu, Collalloc Team a Infinity Team. Haná se však tentokrát nestane dějištěm oblíbené soutěže, neboť základní skupiny přivítá 3. a 4. září Kutná Hora a závěrečné play off se odehraje 17. a 18. září v Ostravě.