I třetí srpnové vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku přináší další díl seriálu FOTBAL EXTRA, který pro vás pravidelně píšeme už takřka rok. A vězte, že ještě zdaleka nekončíme.

Zatímco v minulém čísle jsme se podívali na všechny čtyři loňské účastníky skupiny „B“ I.B třídy Olomouckého KFS, nyní už zabrousíme do soutěží okresního formátu. Jako první přijde na řadu Přebor OFS Prostějov, na jehož monitoring bojů navážou již v příštím čísle obě skupiny III. třídy.

V rámci okresního přeboru se ohlédneme jak za loňskou sezónou, tak se již zaměříme na nový ročník 2022/2023, který má za sebou dvě kola. A neochudíme vás ani o zajímavosti a novinky. 

Ještě než se tedy podíváme na každého ze čtrnácti celků hrajících nejvyšší okresní soutěž v sezóně 2021/2022, připomeňme si už jen ve stručnosti, co vše jste mohli najít v předchozích sedmatřiceti dílech. Prvotní ohlédnutí jak po podzimní, tak jarní části patří souhrnům seniorských, ženských i mládežnických soutěží, největší prostor následně dostává jediný profesionální klub v regionu, jímž je účastník druhé ligy 1. SK Prostějov. Poté přišel na řadu krajský přebor, ještě s duem Kralice na Hané a Lipová. Následovaly další grupy Olomouckého KFS až po III. třídu OFS Prostějov, přidali jsme také ženská klání s regionálním zastoupením a došla řada i na menší potěr, tedy mládež. Nejinak tomu bude i v příštích týdnech. Tu a tam nám občas do naplánovaného harmonogramu skočí aktuální události, jako bylo například čtvrtfinále krajského poháru či naposledy již zmíněné rozlosování všech soutěží. V neposlední řadě jsme se v seriálu věnovali i těm, bez kterých by fotbal nebyl fotbalem, tedy rozhodčím.

A jedeme zvesela dál! Po okresních soutěžích přejdeme k již zmíněným ženám v kopačkách a mládežnickým soutěžím. Takže se pohodlně usaďte a pečlivě se začtěte do všeho, co má s „kulatým nesmyslem“ společného!

Další díl seriálu FOTBAL EXTRA věnovaný III. třídě OFS Prostějov najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku,