Na utkání proti úhlavnímu rivalovi má vždy obránce Otaslavic o motivaci navíc postaráno, protože i v dresu brodeckého celku něco odkopal. Poslední roky ale bojuje za obec o dva kilometry dál a dnes měl hlavní úkoly směrem do defenzivy, které si plnil velmi zdatně. K tomu přidal Tomáš Smékal (na snímku) i branku, kterou definitivně zlomil odpor soupeře. Mohl tak po utkání pozitivně hodnotit druhou vzájemnou konfrontaci v tomto ročníku.

 

* Co se dělo před zápasem v kabině? Dnes bylo vidět, že si za vítězstvím jdete více než domácí?

„Už před zápasem bylo cítit, že jsme dobře naladění a jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát. Měli jsme nějakou taktiku, která ale ze začátku trošku zaskřípala, prohrávali jsme. Bylo důležité, že jsme na to dokázali hned odpovědět a vrátili se zpátky. Pak to byla trošku divočina, kde byla řada šancí, ale branku jsme přidali jen my. Do kabin jsme šli spokojenější. Tam jsme si řekli, že musíme pokračovat v takovém výkonu a odstranit nedostatky. Myslím si, že druhá půle byla z naší strany velmi dobrá, zápas jsme až do konce kontrolovali.“

* Nepomohlo k motivaci i tvrzení od soupeře, že si odložil zápas, aby byl připraven na derby?

„Stoprocentně. Víte, jak se to říká, když má někdo velké oči, tak to pak špatně dopadá. Nás to tak asi nakoplo daleko více a můžeme jim za to poděkovat. Snad jim to vyjde aspoň v neděli proti Želči.“ (smích)

* Dával jste branku na 3:1 po rohu, což je tradičně nebezpečná situace u vás. Cítil jste, že je to ten zlomový moment zápasu?

„Tam se zápas skutečně zlomil. Řekl bych, že i když to soupeři nešlo podle představ, tak se to pořád snažil morálně nějak otočit, ale po třetí brance už bylo znát, že je odhodlání pryč. Zatímco Brodek to položilo, tak nás to ještě více uklidnilo. A čtvrtá branka byla ještě krásnou pojistkou.“

* Vstup do jara zatím skvělý, ale vítězství na půdě rivala chutná ještě lépe?

„Chutná to úžasně a myslím si, že to večer bude určitě větší, než kdybychom prohráli. Snad to nebude moc drahé, ale dnes si to určitě všichni zasloužíme.“ (smích)