Na loňské finále na Canadian Open sice Karolína Plíšková v Torontu nedosáhla, přesto krátce před US Open naznačila návrat kvalitní formy. Dokázala porazit skvělé soupeřky včetně Marie Sakkariové z Řecka a prohrála až v semifinále s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, kometou letošní sezony.

„Odehrála jsem pět těžkých zápasů, s tím můžu být spokojená. Škoda, že jsem v tom posledním nedotáhla utkání alespoň do třetího setu, mohlo to být ještě lepší,“ posteskla si Plíšková, která v semifinále prohrála úvodní sadu, v té druhé ale vedla 5:2 a byla blízko k vyrovnání. Brazilská soupeřka však dokázala skóre otočit a v tie-breaku střetnutí ukončila.

Česká tenistka během turnaje porazila krajanku Barboru Krejčíkovou, Američanku Anisimovou nebo Číňanku Čchin-wen, přestože byla až čtrnáctou nasazenou. „Cítila jsem se dobře, prostředí mi vyhovovalo. Snad to bude pokračovat,“ přeje si Plíšková.

Na stejném turnaji se představila také exprostějovská hráčka Petra Kvitová, vypadla ale hned v úvodu s Alison Riskeovou ze Spojených států. Kvitová sice po ztrátě prvního setu srovnala krok, v rozhodujícím dějství ovšem dvakrát prohrála servis a duel ztratila.

MUŽI

Chicago - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Svrčina – Olivieri (Argentina) 6:4, 4:6, 3:6

Meersbuch - - ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva – Novak (Rakousko) 7:6, 2:6, 5:7

ŽENY

Toronto – WTA Tour

Dvouhra – 1. kolo: Karolína Plíšková (14) - Krejčíková 6:3, 6:4, Kvitová - Riskeová (USA) 2:6, 6:4, 3:6. 2. kolo: Karolína Plíšková – Anisimová (USA) 6:1, 6:1. 3. kolo: Karolína Plíšková – Sakkariová (3-Řecko) 6:1, 6:7, 6:3. Čtvrtfinále: Karolína Plíšková – Čchin-wen (Čína) 4:6, 6:4, 6:4. Semifinále: Karolína Plíšková – Haddadová Maiaová (Brazílie) 4:6, 6:7