Co nejvzácnějšího mohl rytíř dostat za vítězství nad svým sokem? Kdo všechno byl pozván na šlechtickou svatbu? Jak to může skončit, když vám vaše ambiciózní sestra chce překazit milostný vztah? A proč není dobré psát milenkám dopisy na rozloučenou? Odpovědi na všechny tyto otázky nabídly tradiční noční prohlídky, které se uplynulý pátek 12. a sobotu 13. srpna konaly na plumlovském zámku.

Noční prohlídky se u návštěvníků zámku tyčícího se nad Podhradským rybníkem už řadu let těší neutuchající oblibě. I tentokrát za svitu svící nabídly tři zbrusu nové příběhy z dávné minulosti, které se klidně mohly v dávných dobách stát právě někdejším obyvatelům této historické památky.

„Na akci jsme vyrazili i s malou dcerou a hodinka nám oběma utekla jako nic. Obzvláště se nám líbily pečlivě propracované kostýmy. Také jsme se při tom rytířském souboji docela bály o oba bojovníky. Určitě si nedarovali vůbec nic, a dokonce se několikrát přetáhli mečem po brnění,“ zhodnotila návštěvnice Tereza.

Další akce na zámku v Plumlově na sebe nenechá dlouho čekat. Už ve čtvrtek 18. srpna bude připraveno divadelní představení Edith Piaf: Dnes nechci spát sama o osudech slavné zpěvačky, v němž nebudou chybět její nesmrtelné písně.