Na letošní letní prázdniny byla připravena řada aktivit, které oživily turismus a staly se součástí příjemných letních prožitků a zážitků. Nejen návštěvníci našeho města, ale také Prostějované si mohli užít koncerty, letní kino, food festival, módní přehlídku, sportovní akce nebo třeba komentované prohlídky města. Letos si turisté mohli vybírat z celkem pěti komentovaných prohlídkových okruhů. Novinkou bylo zařazení Národního domu a divadla. Pro veřejnost byly nejvíce atraktivní prohlídky radnice, Národního domu a nového židovského hřbitova. K oživení prohlídek pak nemálo přispěly primátorské prohlídky, které zahajují a ukončují turistickou sezónu. S velkým zájmem se také setkaly komentované prohlídky Prostějov židovský. Většinu průvodcovských akcí realizuje město ve spolupráci se Střední odbornou školou podnikání a obchodu. 

Druhým rokem Prostějov realizoval projekt #Prostějov baví, jehož cílem je podpořit ubytovací služby (a nejen je) a přilákat během letních měsíců co možná nejvíce turistů. V rámci projektu #Prostějov baví mohl každý, kdo se od 1. 7. do 31. 8. v Prostějově ubytoval minimálně na dvě noci, zdarma navštívit vybrané atrakce a památky jako např. dětské dopravní centrum, aquapark, Šmoulíkov nebo Laser arénu. Tento projekt naše město posunul dál, zvýšil jeho atraktivitu a podpořil místní podnikatele.

Ing. Marek Moudrý,

předseda komise pro cestovní ruch a podporu podnikání

 

Speciální příloha ŽIVOT VE MĚSTĚ II byla součástí tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 12. září