Olomoucký kraj zajistil ve spolupráci s Evropskou kulturní stezkou sv. Cyrila a Metoděje a Centrálou cestovního ruchu Olomouckého kraje zhotovení propagačních panelů, které informují o projektu Cyrilometodějské stezky.

Ta se právě v letošním roce stala první certifikovanou kulturní stezkou Rady Evropy v České republice. Projekt má hned několik cílů – posílit povědomí o cyrilometodějském a slovanském odkazu, společných hodnotách, přiblížení historie regionu a také podporu turistického ruchu.

Panely, které jsou v současné době umístěny před budovou sídla kraje a krajského úřadu v Olomouci, informují nejen o samotném projektu, ale také o nově vyznačené stezce v Olomouckém kraji. Ta nese název Arcibiskupská a vede atraktivními místy po stávajícím turistickém značení ze Svatého Kopečku u Olomouce až na Velehrad.

„Vždy je skvělé, když se zážitky z výletů spojí také s něčím poučným. A právě to Arcibiskupská stezka nabízí. Trasa je vedena přes Velkou Bystřici, statutární město Olomouc, Velký Týnec, kolem Dubu nad Moravou a dál přes Tovačov, Kojetín a Kroměříž s mnoha zajímavými zastaveními,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná zastupitelka pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.