Jedna z největších republikových dobročinných sbírek potravin se v sobotu uskutečnila i v Prostějově. Lidé mohli nakoupit potraviny a drogerii pro potřebné během celého dne a odevzdat je na sběrných místech v prodejnách Albert, Billa, COOP, DM drogerie, Kaufland, Lidl, Penny, Rossmann, Teta drogerie a Tesco.

Sbírka potravin se koná dvakrát do roka a jejími hlavními organizátory jsou potravinové banky. Ty pomáhají charitativním a neziskovým organizacím ve svém okolí. Mezi konečné příjemce potravinové pomoci patří opuštění senioři, matky samoživitelky, lidé bez domova, handicapovaní a spousta dalších lidí, kteří se ocitli v nouzi. „Samozřejmě že jsem přispěla. Moc dobře si pamatuji, jak jsme před lety s dětmi přežívali na kabanosu a těstovinách, když od nás odešel manžel a já byla na mateřské. Nic takového tehdy ještě nebylo, že byste někde dostali zadarmo jídlo. Takže jsem koupila nějaké konzervy, těstoviny a drogerii,“ svěřila se Večerníku paní Ivana.

Pokud jste se v sobotu do kamenného obchodu nedostali, je možnost přispět i on-line na webech Košík.cz, Rohlík.cz, iTesco, Billa e-shop, dm drogerie markt a Teta drogerie až do 23. dubna 2024. „Sbírka potravin je ten nejlepší způsob, jak se může veřejnost zapojit do naší činnosti, kdy během jednoho dne pomůže zaplnit sklady kvalitními, trvanlivými potravinami, které se pak během roku budou vydávat lidem v nouzi. Do podzimního kola Sbírky potravin se v Olomouckém kraji zapojilo celkem 295 dobrovolníků a vybralo se přes 31 tun potravin a základní drogerie,“ dodává ředitel Potravinové banky v Olomouckém kraji Tomáš Zatloukal.