Magická noc z posledního dubna na první květen patří čarodějnicím téměř na každé obci a městě. Jen na pár místech se ale mohou pochlubit tím, že zrovna u nich se tato akce řadí mezi vyhlášené po celém regionu. To se potvrdilo i tentokrát. I díky příznivému počasí se v areálu starého hřiště v Určicích nejprve sešlo několik set dětí, které po setmění a ohňostroji vystřídalo neméně mladistvých. Chybět nemohla ani tradiční scénka a letošní velkou novinkou byl parkour, který si děti rychle oblíbily.

 

 „Počasí nám vyšlo parádně, takže to bylo zásadní. Pro děti byl tradičně připraven odpolední program se sportovními disciplínami, zdravovědu, hasičskými úkoly a dalšími. Myslím si, že během odpoledne se tam prostřídalo kolem pěti set lidí, ale těžko se to odhaduje. Mezitím proběhlo i vystoupení parkourové skupiny z Frýdku-Místku, což tedy všechny přítomné děti nadchlo možná ještě více než aktivity,“ prozradila na úvod Lenka Sosíková z určického spolku dobrovolných hasičů.

Před šestou hodinou došlo ještě na hasičský zásah a chybět nemohlo ani tradiční vystoupení taneční skupiny Šárky Miklíkové s těmi nejmenšími. Následně už přiletěly čarodějnice, které i letos měly připravenou scénku, tentokrát na téma pohádky Malé čarodějnice známé především u mladší generace. Během této akce se povedlo zapálit vatru. „Tu jsme letos měli menší, protože jsme dbali i na upozornění ohledně sucha a větru. I tak si to ale všichni užili. Po zapálení následovalo ještě vystoupení Ivana Pankiva s dcerou, kteří nám zahráli na saxofon. Pak už pokračoval program pro děti až do podvečera, kde vše zakončil ohňostroj,“ pokračovala Sosíková.

Tím tak skončil program pro rodiče s dětmi a hned navázala na celou akci zábava pro všechny generace. I zde byla účast více než dobrá a hasiči museli ještě doplňovat zásoby. I s celým průběhem od samého počátku pak panovala velká spokojenost a odpoledne i večer si užili všichni návštěvníci. „Bylo to v týdnu, tak to bylo o něco klidnější než minule. Poprvé jsme také přizvali bezpečnostní agenturu, abychom zabránili nějakým problémům. Myslím si, že letos to vše vyšlo krásně. Doufám, že se nám povedlo i něco vydělat. A určitě je to pro nás zase motivace do dalších akcí,“ doplnila jedna z hlavních organizátorek oblíbené akce.