Také v letošním roce se zahajovací závod nové cyklistické sezóny silničářů v České republice uskutečnil na tradičním místě v Hlohovci u Břeclavi kláním Trofeo Cinelli-Synett 2024. Organizátoři opět připravili hezkou akci pro všechny věkové kategorie i úrovně. Barvy TUFO PARDUS Prostějov byly nejvíce vidět v distančně odstartovaném závodu mužů U23 a Elite.

Prostějovský tým nastoupil v kompletní sestavě a během celého závodu si počínal velmi aktivně. Za chladného a deštivého počasí přinášel největší úskalí silný vítr, který v Hlohovci často hraje při vývoji dění na trati podstatnou roli.

Hned od začátku probíhalo Trofeo aktivně, na čele se postupně vystřídalo několik menších skupin. Asi v polovině celkové vzdálenosti se pak vykrystalizoval nadějný únik patnácti jezdců, ve kterém měla hanácká stáj dvojnásobné zastoupení Franciszkem Kocurem a Matyášem Koblížkem.

Z této skupiny zaútočil osmnáct kilometrů před cílem rakouský host Maximilian Schmidbauer a svoji sólovou jízdu dotáhl až do vítězného konce. Za zlatým Rakušanem se však dál bojovalo o pódium jak v absolutním pořadí, tak v kategorii U23. A při závěrečném spurtu zvětšené grupy s dalšími třemi borci TUFO PARDUS si výborně počínali Matyáš Koblížek i Jan Voneš, kteří skončili na třetím a čtvrtém místě. Matyáš byl současně nejrychlejším cyklistou do třiadvaceti let a mohl tak oslavit tento dílčí triumf.

V Hlohovci si svou letošní premiéru na silnici odbyli také mládežníci. Jejich výsledky v jednotlivých věkových kategoriích byly následující – mladší žákyně: 13. Johana Brzobohatá. Mladší žáci: 12. Jakub Dedek, 26. Richard Vrána. Starší žákyně: 17. Apolena Pechová. Starší žáci: 25. Lukáš Lakomý. Kadetky: 11. Kristýna Křupalová. Kadeti: 47. Arnošt Drcmánek, 48. Antonín Žufánek, 62. Matěj Dedek. Junioři: 18. Tomáš Vrána, 40. Nikola Jaroš, 45. Ondřej Hynek, 46. Tadeáš Ladra, 48. Samuel Jurica.