Závěr dubna je už tradičně ve znamení konce florbalové sezóny. A poslední zápasy ročníku 2023/2024 odehrávají také týmy FBC Playmakers Prostějov. Naposledy se o víkendu představili muži „A“ v Ostravě a mladší žáci v Hranicích.

Muži „A“ jeli do ostravské ČPP Arény s jedenácti porážkami v zádech. A vědomím, že bez ohledu na výsledky tým sestoupí z regionální ligy mužů. První zápas pak začal pro Áčko děsivě. Soupeř z Kopřivnice „B“ se postupně dostal do vedení 5:0 a měl navrch. První vlaštovka přišla ze strany Playmakerů až ve 27. minutě, když se trefil Václav Trčka. Stejný hráč upravil na 2:5 a následně přidal třetí gól Prostějova Vítězslav Krajča. Prostějov měl najednou více ze hry, sahal po vyrovnání: od branky na 3:5 měl na něj ještě téměř tři minuty. Pak ale přišla pojistka od kopřivnického Tomana, který upravil na konečných 3:6. Druhý zápas pak Playmakeři sehráli proti Domaslavicím. Průběh mělo utkání téměř zcela opačné: Prostějov sice brzy prohrával, následnou kanonádou se ale dostal až na průběžných 6:1 – trefilo se přitom hned pět různých hráčů, včetně Jakuba Kalabise, pro kterého to byl první gól v soutěži. Během deseti minut třetí třetiny ale soupeř snížil na 6:4. Klid dal Playmakerům až půl minuty před koncem dalším gólem Václav Trčka.

Ještě více se dařilo mladším žákům. Tým jel do Hranic oslabený o tři hráče základní sestavy. Cílem ale bylo porazit dva papírově slabší týmy a minimálně se herně vyrovnat dvěma ostatním. Družstvo ale hned v prvním utkání překvapilo, když porazilo silnou Mohelnici 2:1. Následně proti Přerovu tým dvakrát vedl, nakonec se ale strachoval o remízu. Tu ale nakonec udržel. Hned poté přišla další bitva proti Přerovu: divoká přestřelka vyznívala dlouho pro Playmakery nepříznivě. Nicméně, povedený závěr znamenal otočení utkání a druhou výhru na turnaji. Poslední zápas mladí Playmakeři odehráli proti domácím Hranicím. Od 4. minuty Prostějov prohrával a dlouho se mu nedařilo do zápasu dostat. Playmakerům se pak pouze v závěru podařilo soupeře zatlačit a snížit na rozdíl dvou branek. Víc už se nepodařilo. I tak ale tým z Hané slavil celkové třetí místo a mohl oslavit velmi povedenou sezónu.

MUŽI „A“ – Regionální liga mužů

FBC Playmakers Prostějov – FBC Vikings Kopřivnice „B“ 3:6 (0:2, 1:3, 2:1)

Branky Prostějova: Trčka (Krajča), Trčka (Krajča), Krajča. Rozhodčí: Morkes, Palowski. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh: 0:5, 3:5, 3:6.

FBC Playmakers Prostějov – SK Domaslavice 7:4 (3:1, 3:0, 1:3)

Branky Prostějov: Krajča (Trčka), Němec (Krajča), Pekař (Němec), Trčka (Pekař), Krajča (Němec), Kalabis (Závodný), Trčka. Rozhodčí: Bílek, O. Fojt. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Průběh: 0:1, 6:1, 6:4, 7:4.

Sestava Playmakerů: Klimeš – Pekař, Mk. Bouda, Závodný – Trčka, Krajča, Němec, Smékal, Kalabis, Dočkal. Hrající trenér: Vítězslav Krajča.

MLADŠÍ ŽÁCI – Olomoucká liga mladších žáků

FBC Playmakers Prostějov – FBC Mohelnice 2:1

FBC Playmakers Prostějov – FBC Přerov Ďáblové 4:4

FBC Playmakers Prostějov – FBC Přerov Predátoři 6:4

FBC Playmakers Prostějov – FBC Hranice Sokoli 3:5