Dopravní nehodu, ale také trestný čin neoprávněného užívání cizí věci vyšetřují v těchto dnech policisté v Prostějově. Podezřelým je 26letý muž, který si vzal automobil, aniž by měl k tomu svolení jeho majitele. Následně navíc řidič boural. Asi karma...

K události došlo v pátek 30. září přibližně o půl jedné ráno. „Chlapík je podezřelý z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci, když si v místě svého současného bydliště vzal klíče od vozidla Škoda Octavia, a to i přes výslovný zákaz a vědomí poškozeného,“ uvedla Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Muž přitom neměl ani řidičák. „S vědomím, že není vlastníkem řidičského průkazu, nasedl sebevědomě do auta zaparkovaného na ulici B. Šmerala a chtěl ho přeparkovat na ulici U Sv. Anny k aquaparku. Při rozjíždění ale začalo auto v jeho rukách cukat, podezřelý se lekl, otočil volantem a přidal plyn. Vozidlo skončilo vlivem nekoordinované jízdy ve stromě,“ popsala počínání (ne)řidiče Zajícová.

Tato zkušenost ho ale neodradila, zařadil zpátečku a dokončil to, co si předem naplánoval. „Po zaparkování z auta vystoupil a vrátil se zpátky do bytu jakoby nic. Majitel ale v dopoledních hodinách zjistil, co se stalo, a přivolal hlídku. Podezřelý policistům uvedl, že před jízdou vypil jedno a půl piva,“ přidala další prohřešek muže policejní mluvčí.

Při nehodě k újmě na zdraví nedošlo a škoda byla předběžně stanovena na 20 000 korun. „Událost je řešena samostatně jako trestný čin neoprávněného vypůjčení auta a havárie jako přestupek, který bude oznámen příslušnému správnímu orgánu,“ shrnula Miluše Zajícová.