Kdo nahradí úspěšného Jiřího Porteše ve funkci starosty? Tak o tom ve Ptení stále není rozhodnuto. Lídr vítězné kandidátky totiž musí vyjednávat se všemi.

Odcházející starosta Jiří Porteš šel do voleb jako „čtyřka“ kandidátky jednoduše nazvané „Ptení“ vedené Romanem Minxem. Právě toho označil za svého možného nástupce. Přestože kandidátka ve volbách zvítězila, s pěti mandáty nadpoloviční většinu nezískala. V obci totiž uspěla také kandidátka Pro Ptení, která získala čtyři křesla v zastupitelstvu a dále pak KDU-ČSL se dvěma zastupiteli.

Večerník zajímalo, zda už se všechny tři subjekty dokázaly dohodnout na budoucím vývoji? „Nějaká jednání sice už proběhla, nicméně věci se mají tak, že pokud to bude možné, chceme dosáhnout shody všech zastupitelů. Schůzku se druhou nejsilnější stranou máme naplánovánu na nadcházející pondělí,“ nastínil aktuální vývoj Roman Minx.

Odcházející starosta Jiří Porteš se již nechal slyšet, že v roli řadového nástupce je ochotný podpořit kohokoliv, na kom se jedničky jednotlivých kandidátek dohodnou.

 

Podrobné zpravodajství z povolebních vyjednávání čtěte v aktuálním tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 3. října