Mládežníci se v letošním roce setkali už podesáté v rámci olympiády dětí a mládeže, kterou tentokrát hostil Olomoucký kraj, a že se bylo na co dívat! Své zastoupení na akci měly i kluby z regionu a ukázaly nejen svůj potenciál, ale že se ani v silné republikové konkurenci neztratí. To ale nebylo vše a další opravdu skvělou reklamou pro Prostějov byly i disciplíny, které se odehrály na jejím území. Představily se tak v plné krásné prostory, jaké jsou zde k mání.

Až čtyři tisíce mladých sportovců měly možnost prodat svou tréninkovou píli na největší akci tohoto druhu a jubilejní ročník stál opět za to. Zápolilo se v řadě disciplín, které patří do olympijského programu, ale i v těch, které na místenku ještě čekají.

Kromě řady velmi kvalitních výkonů si ale všichni sportovci své zápolení také náramně užili a kdo ví, třeba jsme i přímo v Prostějově viděli budoucí olympioniky, kterým budeme fandit jednou u televizních obrazovek. Často jsou sice slyšet názory, že olympijské hry jsou jen jedny, ale i mládežnická varianta na území států má něco do sebe a slavných jmen, která se po účasti na těchto hrách dostala až k medailím nejcennějším, je poměrně dost.

Prostějov je dlouhodobě městem sportu, který mu dělá velmi dobrou reklamu a v posledním červnovém týdnu to opět potvrdil.