V prvním jarním utkání Moravskoslezské ligy žen čekalo na ženy Prostějova derby s nedalekou Sigmou Olomouc, kde proti místní rezervě chtěly hráčky pod vedením kouče Pekaře potvrdit roli favorita. Tu ale nezvládly podle představ a utkání nenabídlo žádnou branku, takže se body dělily.

Sigma Olomouc „B“

1. SK Prostějov

0:0 (0:0)

Branky: bez branek. Rozhodčí: Doležel – Foukal, Rosskohl. Žluté karty: 33. Hanáčková, 76. Vlčková, 82. Rédová – 54. Tichá, 58. Suchánková. Diváků: 65.

Sestava Prostějova: Mazuryková – Tanenbergerová, Vykopalová, Tichá, Zapletalová – Daňková, Kopečková, Pitáková, Zahradníčková – Suchánková, Keňová Střídaly: Koudelková, Milerová, Ležanská, Vičarová, Brančíková. Trenér: David Pekař.

Hodnocení trenéra Prostějova Davida Pekaře: „Před utkáním holky varujeme, že bychom neradi zaspali začátek podobně jako v přípravném zápase proti Protivanovu, ale stejně tomu tak je i v tomto utkání. V první půlhodině jsme všude pozdě, jsme nedůrazní, chybí nám pohyb a hlavně nekomunikujeme. Zhruba ve 30. minutě předvádíme ojedinělou nádhernou kombinaci, kdy brankářka soupeřek vytahuje fantastickým zákrokem střelu Suchánkové. Od této chvíle se hra vyrovnává v důrazu i nasazení, bohužel s míčem se nám stále moc nedaří. Soupeř na nás dnes vletěl od první minuty a po celých devadesát minut nám nedaroval jediný míč. Hra soupeřek byla založená převážně na důrazu a agresivitě, čímž nám dnes soupeř dělal obrovské problémy. Vypovídá o tom i počet karet, který se zastavil na čísle 5, což už je na ženský fotbal poměrně dost. Přesto jsme si během utkání byli schopni vytvořit 3 stoprocentní šance, které jsme bohužel neproměnili. Dnešní výsledek naprosto odpovídá obrazu hry a remíza je zcela zasloužená.“