V sobotním večeru nečekal na fotbalisty Prostějova zrovna jednoduchý úkol, když zavítali na půdu Zbrojovky Brno. Před sezónou favorit číslo jedna na návrat mezi elitu sice hodně klopýtá a jarní část je dosud ještě horší než podzim, ale právě v domácím prostředí se proti poslednímu celku tabulky chtěl chytit. Jenže houževnatost, obětavost a bojovnost na straně eskáčka přinesly kýžené ovoce a vítězství je o to cennější, že hráči už moc dobře věděli, že skutečně musí. Další výsledky se totiž nevyvíjely podle představ modro-bílých barev.

Jestli se něco hostům povedlo, tak to byl úvod, kdy dokázali soupeře, jenž se v první fázi zápasu hledal, překvapit. „Prvních dvacet minut bylo dobrých, pak jsme ale začali míče ztrácet a soupeř byl víc na balonu. Naštěstí se nedostal do nějakých velkých šancí. Ale byli jsme pod tlakem, ze kterého týmu pomohl velmi chytrou střelou Petr Jaroň na konci poločasu,“ ohlížel se ještě zpětně za prvním poločasem kouč Radim Kučera.

Do druhé půle se tak šlo za dost překvapivého stavu pro většinu fotbalových fanoušků a Prostějov nechtěl dopustit, aby se opakoval případ z Vlašimi, kde po vstřelené brance soupeř brzy skóre otočil. Jedním z důležitých momentů byla chycená penalta Filipa Muchy, který udržel mužstvo ve vedení, o to však za dalších pět minut přeci jen tým přišel. Vše se ale v dobré obrátilo.

„Před druhým poločasem jsme si říkali, že potřebujeme přežít patnáct minut bez gólu. Podržel nás i Filip Mucha, který chytil penaltu, soupeř i tak vyrovnal a pak se nám podařilo přežít některé nebezpečné akce. Už jsem si říkal, že bych bral i bod, pak přišla odvážná akce Samuela Šimka a pokutový kop. Na hřišti už nebyl Robert Bartolomeu a Jan Koudela, Peťa Jaroň to vzal na sebe, udělal dobře. Výhra přišla jako odměna za odvahu, snad nás nakopne,“ pokračoval lodivod.

Ten si také mohl pochvalovat to, že hráči na krizový moment dokázali správně reagovat. Už před zápasem totiž moc dobře věděli, že nějaký bod potřebují urvat, aby jim další namočené celky v boji o záchranu neutekly, protože dokázaly své zápasy zvládnout. „Bylo to hodně na morál a těžké, protože všichni si uvědomovali vážnost situace. O to více si cením, jak k tomu celé mužstvo přistoupilo. Snad to bude ten pomyslný bod, kdy se nám sezóna otočí,“ zakončil trenér.

Eskáčko je i přes výhru stále v nelehké situaci a na posledním místě tabulky, ale díky třem bodům udrželo kontakt s Varnsdorfem, Žižkovem i Kroměříží, což je zásadní pro psychiku.