Uplynulou sobotu jsme se poprvé představili na domácí půdě. Krásné letní teploty, skvěle připravené hřiště, dobroty z udírny. To vše čekalo nejen na hráče, ale především na naše skvělé fanoušky, kteří si zcela jistě přišli na své. Dočkali se totiž tří branek, všechny do sítě soupeře a zaslouženého vítězství. A jaký vlastně byl šlágr kola?

Dalo se očekávat, že utkání bude mít ten správný náboj. Vždyť v sázce bylo první místo v tabulce, které naše družina nechtěla za žádných okolností opustit. Proto jsme se také vrhli od úvodu do útočení. Ve třetí minutě prověřil hostujícího gólmana Spálovský, pokusu Zapletala scházel důraz, Hirschovu hlavičku vyrazil strážce svatyně na roh. Po jeho exekuci se do míče opřel znovu Zapletal, jehož pumelice vyprášila rukavice brankáře Moštěnic. V další šanci se ocitla dvojice Hirsch – Všianský, kdy nejprve prvně jmenovaného vytlačil gólman mimo střelecký úhel, ten ale nezazmatkoval a předložil míč svému parťákovi v útoku, jenž poslal míč těsně nad bránu. Pak přišla první a zároveň největší šance soupeře. Po ťukecu se ve vápně objevil hostující kapitán Suchánek, jeho pokus naštěstí skončil pouze na tyči. Pravidlo nedáš, dostaneš se poté potvrdilo do puntíku. Martin Hirsch poslal míč na rozeběhnutého Honzu Všianského, ten si ve vápně položil Karase, aby pak hledal ještě lépe postaveného spoluhráče, jeho pas si však do brány srazil znovu nešťastný Karas – 1:0. O chvíli později se z obrany rozeběhl Cesar, poslal po křídle Zapletala, který mu míč vrátil na hranici vápna, odkud ale Martin zamířil nad. Jeho jmenovec Spálovský mířil po centru Rozehnala tamtéž. Víc už se do první pětačtyřicetiminutovky nevlezlo.

Druhá půle nemohla začít lépe. Po třech minutách se k míči dostal kouzelník Všianský, pár triků s míčem a přesný pas na Hirsche, jenž si už věděl rady – 2:0. Stejná dvojice měla prsty i v další akci, proti však byl hostující Kuba v bráně. Jeho spoluhráči zahrozili po dlouhém autu, hlavičkový pokus však mířil mimo tři tyče. Lepší pokus vzešel z kopaček Podhorného, který z přímého kopu mířil do pravého horního růžku, vše si ale pohlídal Kuba Polák. Na druhé straně přímý kop Cesara neudržel hostující gólman, vše odčinil při dorážce Zapletala z bezprostřední blízkosti. Vzrušení pak přinesla sedmasedmdesátá minuta, kdy rozhodčí ukázal žlutý kartónek Hirschovi a následně červený s vědomím, že ten žlutý už byl druhý. Po protestech naší družiny se nakonec hlavní arbitr poradil s pomezním, který mu potvrdil, že se jedná teprve o první napomenutí, a tak vše nakonec dopadlo dobře. A nejlepší odpověď pak přišla o osm minut později. U lajny znovu čaroval Honza Všianský, který levasou našel přesně parťáka Martina Hirsche, jenž přeloboval vyběhnuvšího moštěnického Kubu – 3:0. A bylo dobojováno. Žádné větší vzrušení se už v sobotním klání nekonalo, a tak jsme si připsali důležité a zasloužené vítězství.

Před krásnou domácí kulisou jsme potvrdili umístění v tabulce, které budeme chtít potvrdit i o nadcházejícím víkendu. Úkol to nebude ale vůbec snadný. Zajíždíme totiž na půdu Radslavic, které vždy patří k tomu lepšímu, co naše soutěž nabízí. Určitě se ale s touto situací budeme chtít porvat co nejlépe a na jednom z nejkvalitnější hřišť znovu uspět. Budeme rádi i za vaši podporu. (reportáž z webu TJ Sokol Klenovice)

TJ Sokol Klenovice na Hané

Sokol Horní Moštěnice

3:0 (1:0)

Branky: 28. Karas (vlastní), 49. a 85. Hirsch. Rozhodčí: Fuchs – Tomášek, Jelínek. Žluté karty: 66. Grepl, 67. Rozehnal, 77. Hirsch, 79. Nehera, 84. Cesar – 39. Šebák, 45. Karas, 58. Ďopan, 72. Ducar, 79. Zedek. Diváků: 180.

Sestava Klenovic: Polák – Grepl (66. Nehera), Cesar, Procházka, Bridzik – Zapletal (79. Owusu), Lakomý, Rozehnal, Spálovský – Hirsch (87. Cetkovský), Všianský (87. Chlud). Trenér: Vladimír Horák.

Hodnocení trenéra Klenovic na Hané Vladimíra Horáka: „První poločas jsme měli určitě mírnou převahu, vypracovali jsme si šance, hlavně Honza Všianský, Lukáš Zapletal krásnou střelou, soupeře jsme do útoku moc nepouštěli. Měl jednu velkou šanci a tou byla tyčka. Po útoku z pravé strany si soupeř srazil míč do vlastní sítě a šli jsme do vedení. Nějaké šance se tam ještě objevily, ale ke gólům nevedly. Do druhé půle jsme šli s vědomím, že soupeř bude chtít stav zvrátit a více otevře obranu, což se také stalo. Byly tam nádherné kombinace mezi Martinem Hirschem a Honzou Všianským, kdy první jmenovaný dal branky. To se opravdu povedlo, moc povedené akce. Mrzí mě pasáž, kdy to utkání bylo zbytečně nervózní z obou stran, kdy tomu nepomohl ani hlavní arbitr. Přestal se hrát fotbal, ale naštěstí se to během deseti, patnácti minut zase změnilo. Soupeř nás trochu poté zatlačil, ale my jsme neustále chodili do brejků a v podstatě jsme si to v klidu uhráli. Pro nás to tak byla krásná sobota.“