Pro zákazníky kvalitních ovocných pálenek je od 14. listopadu 2022 otevřena nová pěstitelská pálenice – Pálenice Plumlov. Nachází se v Plumlově na adrese Boskovická 641 (areál bývalých stavebnin). Destilační kotle Pálenici Plumlov dodala renomovaná společnost Kovoděl Janča s.r.o., která se v oblasti výroby a prodeje destilačních technologií pohybuje již více jak 50 let.

Pálenice Plumlov disponuje dvěma destilačními kotli o objemu 150 l a 300 l, oba destilační kotle mají nejmodernější celoměděný jednokotlový systém s třístupňovou rektifikační kolonou. Lze přijímat kvasy už od 50 l. Destilační kotle jsou dvouplášťové, díky tomu se eliminuje připálení kvasu při vlastním pálení. Mezi velké výhody tohoto systému patří možnost ovlivňování stupňovitosti a bohatosti aroma v pálence, vyšší výtěžnost destilátu, vysoká kvalita a čistota pálenky.

Mimo jiné lze v pálenici zakoupit lahvová vína ze zahraničí, převážně z Itálie, Francie, Maďarska, ale i Argentiny a Portugalska. Prodej vín se uskutečňuje od úterý do pátku v čase od 14:00 do 18:00 hodin.

Pálenice Plumlov přijímá objednávky na tel. 774 265 664. Mnoho informací najdete na internetových stránkách www.paleniceplumlov.cz. Ovšem tou nejlepší cestou, jak se objednat, je osobní návštěva spojená s prohlídkou, kde vám můžeme zodpovědět veškeré vaše dotazy.

Těšíme se na vaši návštěvu!