Tento způsob sezóny zdá se být poněkud nešťastným... Parafráze legendární hlášky z českého filmu Rozmarné léto zatím sedí jako ulitá na počínání korfbalistů Vosíme.cz Prostějov v dosavadním průběhu extraligy dospělých ČR 2023/24. Na úvodní debakl zpřed tří týdnů doma se Znojmem totiž navázali další vysokou porážkou, tentokrát ve 2. kole soutěže na půdě KC Crocodile Sokol České Budějovice. Obhájce mistrovského titulu je přehrál jednoznačně 23:14 po desetibrankové výhře 17:7v první půli.

Dlouhodobě na marodce sice jsou zranění Petr Galíček, Alexandr Vyroubal i Aneta Lešanská, ale prostějovská sestava byla pro sobotní duel rozhodně silnější než minule. Naskočily do ní dvě z nemoci uzdravené české reprezentantky Nela Kubů s Klárou Novákovou, leč na kýžené vítězství znamenající potřebnou vzpruhu to ani náhodou nestačilo.

Vše přitom rozhodl hned vstupní poločas. Začátek střetnutí byl ještě vyrovnaný (4:4), ovšem Jihočeši pak pokračovali mnohem lépe, postupně získávali náskok a ten během zbytku první půle neustále zvyšovali. Hanácký tým se tradičně trápil v útoku, kde střílel minimum košů, k tomu se mu nedařilo ani defenzivně. A manko deseti tref o přestávce bylo masivní, jak se později ukázalo i fatální.

Po pauze hosté zkvalitnili aspoň obrannou činnost, tím protivníkovi nedovolovali natolik často skórovat. Krokodýli však zůstávali v klidu, neboť zvednout ofenzivní produkci byl pro Vosy neřešitelný problém. Proto moravská skvadra nedokázala svou ztrátu nijak víc snížit a budějovický výběr v pohodě dotáhl utkání k výsledku, jenž mu vyhovoval.

Vítězný KC kanonýrsky táhly ostřílené opory Petr Pešák (7), Rostislav Kortus (5) a Martina Klacková (4), zatímco za poražené zavěsil více než dvakrát jen zkušený Jan Tichý (4). Což bylo na možný bodový zisk pramálo.

Třetí pokus korfbalového Prostějova o výstup z krize i ze dna extraligové tabulky přijde v pátek 8. prosince na palubovce dosud suverénního KK Brno.

 

Extraliga dospělých v korfbalu ČR 2023/2024 - 2. kolo

KC Crocodile Sokol České Budějovice - Vosíme.cz Korfbal Prostějov

23:14 (17:7)

Rozhodčí: Kolářová a Milichovský. Diváci: 100

Nejvíc košů Českých Budějovic: Pešák 7, Kortus 5, Klacková 4, Holubčíková 3.

Sestava a koše Prostějova: Šnajdr 2, Buriánek, Nováková 2, Kubů 1, Tichý 4, Valenta 1, Tichý, Faltýnková 2, Zikmundová 1 – E. Křížková 1, P. Křížková, Buriánková, Dušek, Fidler. Trenéři: David Konečný a Martin Uherka.

 

 

KORFBAL

Extraliga dospělých ČR 2023/2024

Výsledky 2. kola: KC Crocodile Sokol České Budějovice - Vosíme.cz Korfbal Prostějov 23:14 (17:7), Modří Sloni YMCA Znojmo - KK Brno 20:32 (9:15).

PRŮBĚŽNÁ TABULKA

1. Brno 2             0              0             53:28     4

2. Znojmo           1              0             1             42:46     2

3. Č. Budějovice               1             0             1             31:35     2

4. Prostějov       0              0             2             28:45     0

KAM PŘÍŠTĚ

3. kolo, sobota 9. prosince, 17.30 hodin: KK Brno - Vosíme.cz Korfbal Prostějov (pátek 8. 12., 20.30), KC Crocodile Sokol České Budějovice - Modří Sloni YMCA Znojmo