Nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov zvládli pro ně nesmírně náročnou úvodní pasáž extraligy družstev mužů ČR 2024 velice dobře. V roli nováčka mezi tuzemskou elitou až výborně. Během šestnácti dnů absolvovali pět úvodních střetnutí, dvě z nich během předchozího víkendu. A dosud nasbírali cenných pět bodů, které je řadily na skvělé třetí místo průběžné tabulky. Což je paráda!

V HOLICÍCH SE VŮBEC NEDAŘILO

Jen minimální počet šesti hráčů měli Hanáci k dispozici pro víkendový výjezd ke dvěma duelům do Čech. První je čekal v rámci 3. kola na půdě Holic, jež loni porazili ve finále 1. ligy a společně s nimi postoupili výš. Tentokrát však u nebezpečného soupeře s řadou talentovaných mladíků v sestavě posílené o hvězdu Pavla Kopa tvrdě narazili. Byť vedli 1:0, domácí je následně převálcovali 6:1.

„V Holicích nám to vůbec nesedlo a nechutnalo. Sice jsme slibně začali, když Honza Pavelka s Danem Bílým získali skalp Kopovy dvojice, ale pak jsme já s Kubou Ftačníkem prokaučovali druhou dvojku. A už to šlo s námi z kopce. Nevyšlo nám ani utkání proti jejich slabší trojce, potom byli domácí jasně lepší v plonku a vrcholem všeho se stal singl, kde Dan Bílý dostal nálož od Vaška Pohla, na kterého se mu dlouhodobě nedaří. Prostě na nás ležela deka, podali jsme hodně špatný výkon,“ kriticky hodnotil hrající trenér Sokola I Martin Müller.

V ŽATCI VÍTĚZNÉ NAPRAVENÍ DOJMU

Hned druhý den dopoledne prostějovští muži nastoupili k předehrávce 9. dějství nejvyšší české soutěže v Žatci. Ten na vlastním hřišti dokázali rozebrat 6:1 a navzdory čerstvému výplachu z holického kurtu tak žila určitá naděje na nápravu. Jež skutečně přišla! Hosté předvedli zlepšený výkon a po dramatickém průběhu doslova vyfárali těsný, tím hodnotnější příznivý výsledek 4:6.

„Pořád to nebylo zdaleka optimální, ale už jsme hráli mnohem líp. Podržely nás hlavně dvojky, kterými jsme šli do vedení 2:0 a pak jimi v závěru od nerozhodného stavu 4:4 vítězně rozhodli. Prostřední část zápasu ale nebyla z naší strany vůbec povedená, prohráli jsme dvě ze čtyř trojek, vloženou dvojici i singl. Naštěstí se podařilo v koncovce překonat únavu, vyškrábnout zbytky sil a úspěšně zabojovat o dva body,“ oddechl si Müller.

V SOBOTU ŠLÁGR PROTI FAVORITOVI

To, jak Prostějované i s nadmíru úzkým kádrem zatím zvládají extraligový vstup, je moc potěšitelné. „Teď jsme hráli dvojutkání v šesti lidech, což je fakt na hraně a smrdělo to skrečí. Naštěstí se nikomu nic zdravotně nestalo a ustáli jsme to, ovšem s početností týmu budeme muset něco udělat. Jinak může být zle. Každopádně pět získaných bodů z pěti zápasů je super tím víc, že v Žatci šlo o extrémně nervózní a vyhecovanou bitvu,“ rekapituloval kouč a špičkový plejer v jedné osobě.

V sobotu 27. dubna od 14.00 hodin vyrukují společně s parťáky do domácího trháku proti celku TJ Avia Čakovice, hrát se opět bude v hale Sportcentrum – DDM Prostějov. „Čakovice jsou největší favorit letošní extraligy. My nemáme co ztratit, můžeme s nimi jedině získat. Proto jsem klukům říkal, ať si to jdeme bez nervů a bez stresu užít, zakopat si dobrý nohec. Budeme bojovat a zkusíme překvapit,“ nadhodil Martin Müller směrem k nadcházejícímu šlágru.

 

NOHEJBAL

EXTRALIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2024 – 3. KOLO

TJ Sokol Holice – TJ Sokol I Prostějov 6:1

Výsledky: Kop, Pohl – Pavelka, Bílý 1:2 (-8, 6, -6), Fries, Šimeček – Müller, Ftačník 2:0 (7, 9), Kop, Vojtíšek, Čižinský – Müller, Zemánek, Stařičný 2:1 (-9, 8, 7), Fries, Šimeček, Pohl – Pavelka, Ftačník, Bílý 2:0 (7, 7), Čižinský, Ferebauer – Zemánek, Stařičný 2:1 (-6, 9, 7), Pohl – Bílý 2:0 (3, 7), Kop, Vojtíšek, Čižinský – Pavelka, Ftačník, Bílý 2:0 (5, 1).

Trenér Holic: Vladimír Simon. Trenér Prostějova: Martin Müller.

Rozhodčí: Bartovský a Chytra.

Diváci: 100.

NOHEJBAL

EXTRALIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2024 – 9. KOLO

SKN Žatec – TJ Sokol I Prostějov 4:6

Výsledky: O. Vít, P. Vít – Pavelka, Bílý 1:2 (6, -8, -9), Sýs, Mužík – Müller, Ftačník 1:2 (-9, 8, -7), O. Vít, Kovařík, Jůzek (Pinkr) – Müller, Zemánek, Stařičný 2:1 (6, -9, 5), P. Vít, Truc, Mužík (Sýs) – Pavelka, Ftačník, Bílý 0:2 (-8, -9), Jůzek, Truc – Zemánek, Stařičný 2:0 (9, 6), O. Vít – Bílý 2:0 (7, 6), O. Vít, Kovařík, Jůzek (Pinkr) – Pavelka, Ftačník, Bílý 0:2 (-9, -9), P. Vít, Truc, Sýs – Müller, Zemánek, Stařičný 2:1 (7, -9, 6), O. Vít, P. Vít – Müller, Ftačník 0:2 (-9, -9), Sýs, Mužík (Sehrig) – Pavelka, Bílý 0:2 (-3, -7).

Trenér Žatce: Vojtěch Sýs. Trenér Prostějova: Martin Müller.

Rozhodčí: Rypka a Sochor.

Diváci: 150.

NOHEJBAL

EXTRALIGA DRUŽSTEV MUŽŮ ČR 2024 – VÝSLEDKY

3. kolo: TJ Sokol Holice – TJ Sokol I Prostějov 6:1, SKN Žatec – TJ Avia Čakovice 3:6, TJ Spartak Votoček team Čelákovice – MNK mobilprovás Modřice 5:5, SK Start Praha – SK Liapor Karlovy Vary 3:6.

Předehrávka 9. kola: SKN Žatec – TJ Sokol I Prostějov 4:6.

Průběžná tabulka

1. Čakovice 3          0          0          18:4     6

2. Modřice   2          2          0          22:14   6

3. Prostějov 2          1          2          21:22   5

4. K. Vary    2          0          1          16:12   4

5. Start Praha           1          1          2          15:20   3

6. Čelákovice          0          2          1          13:16   2

7. Holice      1          0          2          9:13     2

8. Žatec        1          0          4          15:28   2

Kam příště – 5. kolo (sobota 27. dubna, 14.00 hodin): TJ Sokol I Prostějov – TJ Avia Čakovice, SK Liapor Karlovy Vary – MNK mobilprovás Modřice, TJ Sokol Holice – SKN Žatec, SK Start Praha – TJ Spartak Votoček team Čelákovice (28. 4., 13.00).