Téměř každý rok pořádá oddíl Lukostřelba Prostějov alespoň jednu opravdu významnou akci (mezi)národního formátu. Letos budou takové hned dvě, a tou první se stane o nejbližším víkendu 9. a 10. března zimní mistrovství republiky žactva v terčové lukostřelbě 2024. Dějištěm je hala Sportcentrum – DDM Prostějov v Olympijské ulici.

„Jsme moc rádi, že po necelých dvou letech můžeme v našem krásném městě znovu přivítat nejlepší lukostřelkyně i lukostřelce ČR v některé z věkových kategorií. Tentokrát půjde o starší a mladší žákyně i žáky, kteří budou bojovat o medailové sady jak v jednotlivcích, tak v družstvech,“ informovala Večerník Magda Robová, předsedkyně organizačně velmi aktivního hanáckého klubu.

Jaký program bude halový šampionát mít? „V sobotu 9. března začneme od 9.30 hodin prvním blokem kvalifikace, po poledni bude následovat druhý blok kvalifikačních bojů a později odpoledne pak přijde na řadu úvodní fáze eliminace, tedy vyřazovací části jednotlivců. Hodně nabitý úvodní den večer završí vložený závod dospělých a dorostu,“ přiblížila Robová.

„V neděli 10. března potom odstartujeme už v 8.30 hodin pokračováním eliminace jednotlivců, která přinese bitvy o cenné kovy později dopoledne. V poledne pak zahájí vrchol mistrovství v podobě eliminace družstev, slavnostní vyhlášení výsledků s předáváním medailí plánujeme na úplný závěr okolo patnácté až šestnácté hodiny,“ prozradila šéfka prostějovské lukostřelby.

Uskutečnění každého republikového mistrovství je pořadatelsky nemálo náročné. „Přípravy, vlastní organizace i uklízení obnáší spoustu práce a času, ale rozhodně to stojí za to. Budeme mít velkou radost, když s podporou našich partnerů v čele se statutárním městem Prostějov i Olomouckým krajem proběhne šampionát po všech stránkách na vysoké úrovni a všichni účastníci si z něj odvezou kromě krásných cen i neméně hezké zážitky a dojmy. Samozřejmě zveme do hlediště také sportovní příznivce,“ doplnila Magda Robová.