Rovněž tenisové mistrovství světa družstev U14, které už více než dvacet let v řadě za sebou každoročně hostí Prostějov, předloni na jeden rok úplně zastavil koronavirus. Naštěstí šlo (zatím) pouze o výjimku, minule i letos se významná mládežnická akce opětovně konala.

Nedávno proběhlé ITF World Junior Tennis Finals 2022 přitom potvrdilo jeden velmi radostný fakt: Česko patří v dívčí kategorii bílého sportu mezi absolutní velmoc. A práce prostějovského TK s Národním centrem Morava má na tom výrazný podíl.

Ještě před nástupem covidu kraloval MS v domácím prostředí tým okolo sester Fruhvirtových, loni se holkám ČR povedlo získat bronz. A tentokrát zcela dominoval kolektiv tvořený nadmíru talentovaným triem Alena Kovačková, Laura Samsonová, Eliška Forejtková.

Děvčata navíc již předtím ovládla i evropský šampionát, totéž se podařilo jejich starším parťačkám do šestnácti let. A byť naše elitní ženy na okruhu WTA Tour momentálně potkal určitý ústup ze slávy (snad jen dočasný), je zřejmé, že o budoucnost tenisového něžného pohlaví se opravdu bát nemusíme.