Ani jeden český tenista se nakonec nepředstaví na turnaji v Monte Carlu, které tradičně hostí špičkově obsazenou antukovou akci. Po Jakubu Menšíkovi se odhlásil také Tomáš Macháč a až po rozlosování i Jiří Lehečka, domácí jednička.

„Bolest mých zad, která mě začala trápit při turnajích v Americe, se bohužel zhoršila o dost víc, než jsem předpokládal. Nebude jednoduché vynechat některé z nejhezčích antukových turnajů roku,“ prohlásil Lehečka, který tak nevyloučil, že se v dalších týdnech omluví i z následujících akcí.

Prostějovský tenista přitom v Monte Carlu už několik dní trénoval. Bolesti ale neustávaly, proto se rozhodl pro razantní řešení a oznámil pořadatelům své odstoupení. „Nevím přesně, jak dlouho potrvá, než budu moct znovu na kurt, ale já a můj tým uděláme vše pro to, aby to bylo co nejdříve. Děkuji všem za podporu. Moc si toho vážím,“ uvedl Lehečka, který měl na turnaji obhajovat loňské osmifinále.

Podle původního programu by se měl český tenista představit v Barceloně a následně na turnajích Masters v Madridu a Římě. Momentálně to ale vypadá, že některé velké antukové akce nestihne. (lv)