Uplakané počasí přivítalo uplynulou sobotu dopoledne hráče Dobrochova a Skalky na hřišti ve Vrbátkách. V hustém dešti proti sobě nastoupila mužstva s naprosto odlišnou historií. Zatímco Dobrochov je tradičním a velmi úspěšným účastníkem, Skalka vytáhla do boje po deseti letech. V týmu však byli hráči hrající „velký“ fotbal ať už právě za Skalku, nebo v Pivíně. Favoritem byl ale přesto Dobrochov, vítěz minulého ročníku. A ke šlágru startu okresních soutěží v malé kopané vyrazil i Večerník.

Zápas začal lépe pro Skalku. Dobrochov sice nastřelil tyč, soupeř mu ale následně zatopil kontrem a gólem od Studeného – 0:1. Následně zahrozil dvakrát Lakomý, mohlo být srovnáno, ale vyznamenal se brankář Oršel. Na druhé straně se mohl prosadit dvakrát Prokop. Hra byla víceméně vyrovnaná, přesto byl častěji na míči Dobrochov. V 11. minutě přišlo první varování, Kucharčuk nastřelil z brejku tyč. Ve 14. minutě už bylo vyrovnáno, Kucharčuk nahrál na druhou tyč Drešrovi a ten byl přesný. Šance pak střídaly šance, padaly další tyčky, v 19. minutě to už ale po zásazích Dvořáka bylo 3:1 pro Dobrochov. Skalka si po druhé brance stěžovala, že atakující hráč, který zválcoval Oršela, znemožnil brankáři chytat. Stížnosti však nebyly vyslyšeny. Ve 21. minutě navíc Kucharčuk upravil na 4:1. Skalka koncem poločasu zaútočila Ježkem, ale toho vychytal Eichler.

Druhá půle se zprvu vyvíjela dost nečekaně. Dobrochov polevil, Skalka naopak přidala. Velkou šanci měl Prokopke skórování vybídl Halouzka Ježka, ten ovšem v dobré pozici neproměnil. Naopak ve 33. minutě se musel vyznamenat brankář Skalky proti Dvořákovi. Zápas získával na intenzitě, především však Skalka tlačila, sympaticky se snažila o srovnání zdánlivě ztraceného zápasu. Rozhodnutí tak přišlo až ve 39. minutě. Dvořák po kombinaci nasadil dvěma soupeřům jesle, dovršil hattrick, hlavně však poslal Dobrochov do trháku 5:1. Pak už se branková stavidla otevřela naplno. Lakomý se trefil pěkně z úhlu na druhou tyč – 6:1. Ve 42. minutě přidal branku také Muzikant – 7:1. Na 8:1 pak tentýž hráč navýšil střelou na bližší tyč. To však ještě nebyl konec. Dobrochov znovu zvolnil a nechal Skalku získat tlak. Což se málem nevyplatilo, mezi 43. a 48. minutou oranžoví dali tři branky, navíc vesměs po krásných kombinacích, dále hrozili Ježek a Piňos. Na srovnání to ale nestačilo, navíc Kucharčuk se ještě individuální akcí s elegantním obejitím obrany i brankáře postaral i o devátou branku Dobrochova – 4:9.

pozápasové ohlasy

Antonín GLOUZAR - vedoucí týmu FK Skalka:

„Myslím si, že je zde vidět obrovský rozdíl. My jsme nováček, kluci si na sebe zvykají, někteří hráli spolu vůbec poprvé. A na druhé straně byl soupeř, který to pravidelně vyhrával před deseti lety. I v době, kdy jsme nehráli, to vyhrával, nejhůře byl druhý. Je vidět obrovský rozdíl v sehranosti. My jsme samozřejmě měli taky šance, soupeř jich měl ale mnohem víc. Mnohokrát nás ale podržel gólman. Taková divočina to byla. My jsme měli šance, oni taky, akorát jsme nestíhali jejich nabíhání. A soupeř zaslouženě vyhrál. My se každopádně chceme fotbalem bavit a ani tato prohra nás nezastaví a neovlivní.“

Viktor HRDLIČKA - vedoucí SK Tomek 99 Dobrochov:

„Myslím, že to byla jednoznačná záležitost. Akorát kdybychom lépe proměňovali šance, mohlo to dopadnout výsledkově ještě lépe. Soupeř se ale jinak držel. Bylo ale vidět, že se kluci dali dohromady poprvé.“

MALÁ KOPANÁ – OKRESNÍ LIGA; SKUPINA JIHOVÝCHOD

FK Skalka – SK Tomek 99 Dobrochov

4:9 (1:4)

Branky: 2. a 23. Studený, 18. a 19. Spisar – 17., 19. a 39. Dvořák, 21. a 47. Kucharčuk, 42. a 43. Muzikant, 40. Lakomý, 16. Drešr.

Sestava Skalky: Oršel (Glouzar) – Křivinka, Bartoník, Vrba, Piňos, Spisar – Studený, Halouzka, Prokop, Ježek, Hyžďál. Trenér: Antonín Glouzar.

Sestava Dobrochova: Eichler – Kucharčuk, Lakomý, Abrahám – J. Dvořák, Muzikant, Drešr. Trenér: Viktor Hrdlička.