Současná doba koronavirová staví před lidstvo i každého člověka spoustu různých dilemat. Co se sportu týče, bylo v České republice díky postupně rozvolňovaným hygienickým opatřením umožněno v posledních týdnech obnovit společné pohybové aktivity včetně normálního trénování a opětovného spuštění neprofesionálních soutěží i jednorázových akcí.

Stále zde však zůstává viset ve vzduchu jedna zásadní otázka pro zainteresované aktéry: hrát, či nehrát, organizovat, nebo neorganizovat? Pořádání sportovních zápasů a podniků totiž podmiňuje splnění nemálo podmínek ve spojení s covidem, v čele samozřejmě stojí nutnost nechat se neustále a opakovaně testovat (případně být naočkovaný).

Pokud něco hrajete, případně organizujete vyloženě pro radost, může vám ji tenhle pravidelně otravný režim postupně odčerpávat. Někomu taková nařízení třeba nevadí, jiný je zásadně proti nim. Každopádně se nelze divit tomu, že potom existují tací, kteří se navzdory těžkostem nadšeně vrhnou zpět ke své milované zábavě, stejně jako ti, jež kvůli komplikacím jakoukoliv snahu vzdají.