Hodně lákavá šance, že volejbalistky VK Prostějov vyřadí Liberec v semifinále tohoto ročníku ženské extraligy v nejkratším možném čase tří vzájemných střetnutí, nevyjde. Tato super vidina se rozplynula porážkou 1:3 na severu Čech ve druhém duelu série, čímž bylo zápasově srovnáno na 1:1. A dramatická přetahovaná se znovu stěhovala do moravského města.

V úterý pod Ještědem měly Hanačky fantastický nástup a úvodní sadě dominovaly 17:25. Potom se ale karta obrátila, druhá část pro změnu patřila docela jasně domácím 25:20. Od třetího dějství pak hořel vyrovnaný boj, v němž vždy měl dlouho trochu navrch hostující tým. Nejprve až do stavu 16:19, následně do skóre 16:17. Leč obě koncovky suverénně ovládla Dukla.

Ve třetím setu otočila úsekem 8:1 na 24:20 (vzápětí 25:22), čtvrtý zvrátila podobně drtivou pasáží 9:2 na 25:19. Prostějovské plejerky v těch momentech vůbec nebyly schopné čelit vzrostlé síle soupeřek. „Nedařilo se nám prosazovat přes výbornou obranu Liberce, který z následných protiútoků naopak bodoval. To rozhodlo,“ trefně analyzoval hlavní kouč vékáčka Miroslav Čada.

Výstižný komentář poskytla i kapitánka poražených. „Do utkání jsme vstoupily dobře, bohužel nám to nevydrželo. Začaly jsme dělat strašně moc nevynucených chyb, což často byly takové zbytečnosti, například doteky sítě. Spíš si myslím, že to dnes bylo o těch našich chybách. U soupeře hrála Nikola Kvapilová a tento zápas se povedl Lucii Herdové. Z prohry se musíme otřepat a doma něco ukázat,“ řekla v úterním večeru Simona Bajusz.

Ano, jedna porážka nebyla zdaleka rozhodující, znamenala jen vyrovnání semifinálové série na 1:1. Nicméně šlo o to, aby se Prostějov vrátil ke stabilněji kvalitnímu výkonu z prvního mače bez většího počtu vlastních zaváhání i výpadků. V takovém případě mohl v pátek 5. dubna od 18.00 hodin doma v Národním sportovním centru PV výsledkově uspět.