Další ročník Sportovních her pro dříve narozené, jež se konaly ve čtvrtek v Domově seniorů v Nerudově ulici v Prostějově, přinesl všem účastníkům spoustu zážitků.

Zejména pánové byli u vytržení, když se před nimi během kulturního programu „prsily“ kabaretní tanečnice ze skupiny Adora Dance.

 Je obdivuhodné, že i v požehnaném věku najdou v sobě lidé sílu a chuť sportovat a soutěžit. Domov pro seniory v Nerudově ulici v Prostějově uspořádal ve čtvrtek Sportovní hry nejen pro své uživatele, ale i pro dříve narozené z celého Olomouckého kraje. Celodenní klání složené ze tří sportovních a tří vědomostních disciplín slavilo obrovský úspěch a senioři při nich prokázali své schopnosti. Odpolední a kulturní program pak jen dokreslil výbornou atmosféru, která v areálu „Nerudovky“ minulý čtvrtek vládla.

Ve čtvrtek 23. června se v Domově seniorů v Nerudově ulici v Prostějově konal další ročník Sportovních her. „Účastnilo se celkem devět týmů ze sedmi organizací Olomouckého kraje. Konkrétně šlo o družstva z podobných sociálních zařízení z Prostějova, Chválkovic, Třebůvek, Loštic, Červenky, Tovačova a Javorníku,“ spočítala Alena Pagáčová, vedoucí sociální aktivizace Domova seniorů v Nerudově ulici.

Senioři během čtvrtečního dopoledne soutěžili v šesti disciplínách. „Tři z nich byly sportovní a další tři vědomostní a k procvičení smyslového vnímání. Všichni účastníci do toho dali maximum a užili si jak soutěžení, tak i spousty výborného jídla. Pro účastníky i další hosty jsme připravili domácí vdolečky, zákusky raffaelo, k osvěžení byla domácí zmrzlina podávaná v kavárně našeho domova, výborné byly i domácí klobásy na grilu či guláš, který si všichni účastníci mohli vychutnat venku pod stany. Kdo vyhrál, nebylo vůbec podstatné, ocenili jsme všechna zúčastněná družstva. Náměstek hejtmana Olomouckého kraje Ivo Slavotínek s prostějovským primátorem se skvěle zhostili předávání cen všem účastníkům a město Prostějov přispělo na krásné poháry a medaile pro ty nejlepší soutěžící. Tento den byl úžasný pro všechny zúčastněné hlavně proto, že se sešli po dlouhé pauze, kdy nemohlo docházet k žádným společným akcím kvůli koronaviru. O to více si odnesli zážitků a radosti,“ konstatovala Alena Pagáčová.

Pro seniory byl po Sportovních hrách připraven bohatý kulturní a společenský program. O ten se postaral DJ Martin a hlavně kabaretní taneční skupina Adora Dance z Olomouce, z jejíhož vystoupení měli zejména pánové oči navrch hlavy. Krásný den pak podtrhla ještě možnost projížďky na koních.