Hodně zajímavou novinku chystají v těchto dnech v Němčicích nad Hanou. Letos v září by se v prostoru za místní základní školou mělo začít budovat nové kluziště. Dokončeno by mělo být nejpozději letos v listopadu. Náklady se předběžně odhadují na 3 miliony korun.

 

Mobilní kluziště by v Němčicích nad Hanou mělo mít rozměry 13 × 28 m včetně příslušenství. Jeho součástí budou mimo jiné zhruba metr vysoké mantinely a venkovní chladicí jednotka. Dle požadavků vedení města by měl celý systém být schopný udržet ledovou plochu do + 15 °C. „O bruslení je mezi lidmi zájem, kluziště budou využívat i žáci základní školy v hodinách tělocviku. Přitom nic podobného u nás ani v okolí není,“ vysvětlil důvody, proč se do této investice pustili, starosta Němčic nad Hanou Martin Ernst s tím, že nejbližší kluziště se bude stavět letos v Kojetíně. „Tento rok by mělo kluziště fungovat za základní školou, bude však mobilní, takže do budoucna nevylučujeme jeho přesun do areálu bývalého koupaliště,“ dodal Ernst s tím, že náklady na vybudování se odhadují na tři miliony korun.

Podobnou ledovou plochu, jakou nyní plánují v Němčicích nad Hanou, otevřeli na konci roku 2022 v blízkosti fotbalového hřiště ve Slatinicích. Parádní kluziště tam ovšem i se zázemím přišlo na čtyřnásobek zmíněné částky.