Už zítra nás čeká jednání zastupitelů, kteří by měli s konečnou platností rozhodnout, zda se příští rok začne v Prostějově stavět padesátimetrový bazén, nebo jen poloviční, jak je doposud v plánu. Pomiňme teď, bude-li mít bazén osm nebo deset drah. Jde hlavně právě o jeho délku. A v první řadě si uvědomme, že krytá „pětadvacítka“ má stát podle odborných výpočtů zhruba 600 milionů korun. A právě takový krytý plavečák společně s kompletním wellnes centrem je vyprojektován.

A teď si vezměte, že do již hotového projektu hodí vidle sami plavci podporovaní místní opozicí v zastupitelstvu. Ta nechává sepisovat petici, podle které všichni požadují vybudovat bazén o dvojnásobné délce. Mě osobně by zajímalo, zda lidé, kteří petici podepsali, si uvědomují, že „padesátka“ by už rozhodně nestála 600 milionů korun, ale hodně přes miliardu?

Jsem naprosto v šoku z toho, že opoziční prostějovští zastupitelé vůbec něco takového podporují. Jsou to stejní zastupitelé, kteří v posledních letech vyčítali radniční koalici například miliony korun vynaložené na hokej, kopanou, tenis, volejbal nebo na další i nesportovní oblast. A teď chtějí z městských peněz miliardu na krytý dlouhý bazén? Podle mě je to něco nehorázného a megalomanského. A nezapomínejme ještě na jinou věc. Nejde pouze o stavební náklady. Jde také o náklady provozní, které by ročně podle výpočtů mohly dosáhnout až 50 milionů korun. Kdo to bude platit? Plavecký oddíl? Nikoliv, město, my všichni daňoví poplatníci!

Jen bych si přál, ať si právě toto všechno uvědomí a spočítají ti Prostějované, kteří hodlají přidat svůj podpis pod petici za padesátimetrový bazén.