Za historickou sezónu v Kostelci na Hané se dá označit ta, v níž se fotbalisté dostali poprvé do divize. V ní se jako nováček chtěli v první řadě udržet a možná si i tak trochu dokázat, kde jsou vlastně jejich limity, protože za poslední dva roky se jednalo o druhý postup. Sezóna měla řadu pozitivních momentů, ale i nepovedených výkonů. Tyto skutečnosti se velmi často střídaly. Došlo také k výměně na trenérském postu, kde dirigent posledních úspěchů předčasně skončil. Se závěrem sezóny převážila pozitiva a Kostelec dokázal udržet divizní příslušnost i pro další ročník.

Konečné deváté místo může budit dojem, že konec ročníku proběhl v Kostelci v klidu a bez větších útrap a starostí, ale zase tak jednoduché to nebylo. Mužstvo se definitivně zachránilo až v předposledním kole a náskok na předposlední Baťov zůstal jen tři body. Jasná ukázka, jak byla soutěž vyrovnaná.

Ale pěkně po pořádku. Když v červnu oslavili fotbalisté Kostelce postup do divize, tak propukla euforie a mužstvo vědělo, že do další sezóny to bude ještě náročnější úkol. Podzimní část střídala lepší výsledky s těmi horšími, což vyústilo k faktu, že jarní část byla záchranářská. Vše však změnila první tři jarní kola a devět bodů. Najednou se fotbalisté Kostelce ocitli v klidném středu a už se chtěli udržet.

Jenže pak přišla série proher, která mrzela, protože se povětšinou jednalo o kluby na nižších pozicích a postupně tak zase převážily sestupové starosti. V tom čase skončil i kouč Lubomír Keluc, kterého se rozhodlo vedení klubu odvolat. A nešlo zrovna o způsob jednání v rukavičkách, přátelské loučení neproběhlo ani omylem.

Mužstvo v závěru převzal Juraj Šulc společně s Jakubem Zatloukalem s jasným cílem – udržet i nadále divizní příslušnost. To se této dvojici povedlo a do dalšího ročníku tak předávají mužstvo ve čtvrté nejvyšší soutěži.

Na závěr pak musíme připomenout ještě jednu zajímavost. Kostelec byl jediným týmem v celé divizi, který za celý ročník nezažil remízové utkání. V jedenácti případech odcházel jako vítěz a devatenáctkrát prohrál. Právě fakt, že body sbíral ve větším počtu, rozhodl o tom, že se týmu nakonec povedla záchrana.