Velice bedlivě jsem pozoroval diskuse našich komunálních politiků o tom, zda postavit v Prostějově padesátimetrový krytý bazén, nebo bude stačit jen poloviční. Přiznám se, že já osobně jsem byl až do dneška zastáncem „padesátky“.

K podpoře této možnosti mě ale vedl vlastní prospěch, tedy to, že velice moc rád plavu a stejně tak mezi dobré plavce považuji většinu členů mé rodiny. Vždyť v létě není dne, abychom si nešli zaplavat na přehradu, kterou každý z nás přeplave dvakrát tam a zpátky. Ovšem v zimě máme problém, v tomto období navštěvujeme městské lázně, do jiných měst se nám jezdit nechce. Ale na „pětadvacítce“ to prostě není ono, bereme v zimě tuto možnost jen jako nutné východisko. Hlavně z tohoto důvodu jsme přivítali snahu některých zastupitelů, kteří pro plavce požadovali padesátimetrový bazén.

Když ale nad tím přemýšlím do větší hloubky, tak je to nesmysl. Takových plavců, jako jsem já, je v Prostějově jen hrstka, těch závodních ještě méně. A co víc, kdybychom se doma v rodině rozhodovali, jestli si pořídíme jeden dům, nebo rovnou dvojdomek, také bychom se nejdříve dívali jak na pořizovací náklady, tak hlavně na to, kolik nás budou stát provozní náklady či každoroční údržba či opravy. A to bychom se jako rodina sakra dobře rozmýšleli! A stejně tak je nutné se zamýšlet nad tím, jestli město uživí padesát metrů dlouhý bazén nebo pouze poloviční. Vládnoucí koalice se rozhodla pro menší variantu. Budiž. A respektujme to! Vždyť jde v první řadě vždycky o peníze.

Miroslav Přidal, Prostějov