Osmadvacátého května 2023 fotbalisté Prostějova porazili v posledním kole pražskou Slavii 3:1 a zachránili druhou ligu. O rok později a o tři dny dříve ve sejné fázi soutěže vyhráli 2:0 na Žižkově a opět odvrátili sestup. Poslední dvě sezóny přinesly hráčům velké nervy, klubovým funkcionářům vrásky a fanouškům několik šedivých vlasů navíc.

Závěr posledního ročníku ale přinesl i kus naděje. V posledních šesti kolech již odepisovaný tým vybojoval třináct bodů, když prohrál pouze na Dukle a zachránil tak účast ve druhé nejvyšší soutěži i pro další ročník.

Od potupné porážky ve Varnsdorfu 1:5 na hřiště pokaždé nastoupil tým bojovníků, který se chtěl vzepřít osudu. Zatnul zuby a fáral. Minutu před koncem otočil zápas s Příbramí, v poslední desetiminutovce zlomil odpor Opavy. A na pokraji vyčerpání nakonec urval potřebné vítězství na Žižkově.

Do nové sezóny vstoupí Prostějov na novém stadionu. Možná mu rekonstruovaný stánek přinese štěstí, ale na to se nedá spoléhat. Pokud ale fotbalisté navážou na hru z posledních mistrovských zápasů, mohou klidně hrát v polovině tabulky, což by byl úspěch.  Proč ne? Vždyť v jarní části tabulky skončili osmí…

a vydržel účast