Měsíc utekl jako voda a fotbalová sezóna je zpátky. Jako první ji už tradičně vykopli profesionálové z Prostějova, kdy je o víkendu čekalo derby s Vyškovem. Jen o den později ale nechyběl start i pro vítěze poháru z Čechovic a divizní Kostelec, kteří si proti sobě zahráli v předkole Mol Cupu. A další kluby na sebe už také nenechají dlouho čekat.

Už za čtrnáct dnů totiž přijde na řadu právě divize a krajský přebor. Poté se rozběhnou i další soutěže a poslední se přidají na scénu ženy a soutěže pod hlavičkou okresního přeboru. Jak tedy začne profesionální soutěž pro eskáčko, tak už je jasné, že je vše za rohem.

Letos se pak bude opět na co dívat. Prostějov se vrací domů s cílem, aby po dvou náročných sezónách, které nakonec dopadly dobře, zažil poklidnější plavbu. Snad k tomu nové domácí prostředí i posílení kádru pomůže. V divizi bude mít co dělat Kostelec, který potřebuje doplnit kádr, v ideálním případě i dál udržet divizi. Krajský přebor nabídne trojlístek účastníků a ani jeden nechce hrát druhé housle.

Další soutěže se rozběhnou ještě o chvíli později, ale i tam se bude na co dívat. O tom však zase až někdy příště.