Hokejisté SK Prostějov 1913 v minulé sezóně vyhráli Krajskou ligu mužů Jihomoravského a Zlínského kraje, což byl na nováčka hezký úspěch. Byť se vzhledem ke složení kádru s mnoha bývalými špičkovými hráči a při vysokých ambicích klubu dal tenhle triumf tak trochu očekávat.

Pro Hanáky k němu nevedla úplně snadná cesta, především v play-off se ocitli na hraně porážky. A zlato nakonec těžce vydřeli. Tím větší škoda pak byla, že sešlo z následné účasti v baráži o postup do druhé ligy. Jakkoliv důvody barážové neúčasti dávaly logiku a měly opodstatněnost.

Každopádně převládl dojem, že Krajská liga je pro eskáčko v daném složení týmu plném veteránů hrajících hokej už jen pro radost jakýmsi stropem. Tihle bardové většinou do druholigové soutěže ani nechtějí, neboť poloprofesionální režim už by nevyhovoval jejich současným životům.

Do budoucna je tak z mého pohledu hlavně potřeba vyřešit, jestli mužstvo SK 1913 zůstane bez ohledu na výsledky trvale v kraji, nebo se v případě dalšího triumfu i následného úspěchu v baráži posune do 2. ligy. Aby třeba mladším plejerům, kteří výš chtějí, nechyběla motivace.