Na své poměry velice dlouho čeká volejbalový klub VK Prostějov na úspěch v Českém poháru žen. Přitom za zlatých časů od založení oddílu v roce 2007 jej dokázal okamžitě vyhrát devětkrát za sebou a celkem desetkrát během jedenácti let, což byla unikátní bilance.

Naposledy však pohárový triumf přišel v roce 2018, ještě o rok později byly Hanačky v prohraném finále. Tím se ale vynikající bilance v ČP zasekla, od té doby následovalo jedno čtvrté místo a hned čtyřikrát v řadě vypadnutí už ve čtvrtfinále.

Teď hrozí vékáčku konečná ve stejné fázi, neboť stejně jako loni narazí venku na Liberec. A to je pro něj hodně těžký i nepříjemný los, navíc opakovaný. Jestli ovšem chtějí prostějovské ženy potvrdit oprávněnost vysokých ambicí v této sezóně, musí si poradit.

Ačkoliv jejich dosavadní výkony v aktuálním ročníku nepůsobily vůbec přesvědčivě, dá se o rovněž přebudované Dukle zatím říct totéž. Zítra na severu Čech to tak bude kdo s koho, utkání pod Ještědem nastaví Čadovým svěřenkyním pravdivé zrcadlo o jejich současných možnostech.