Ve fotbalovém prostředí ještě chvíli zůstanu, tentokrát k okomentování krásného úspěchu mužů 1.SK Prostějov. Ti ve Fortuna:Národní lize 2020/21 obsadili výborné třetí místo a vytvořili nové výsledkové maximum klubu v novodobé historii nejpopulárnějšího světového sportu.

Dřívější LeRK sice také skončil jednou bronzový, ale to bylo v sezóně 1994/95, tedy těsně před následným přesunem z Brna do Prostějova a fúzí s místním klubem. V dalších letech byla maximem osmá pozice, tedy čtyřiadvacátá v rámci celé České republiky.

Současné eskáčko skončilo jednadvacáté, neboť první ligu letos hrálo mimořádně osmnáct týmů. Tím se podařilo překonat veškeré dosavadní rekordy a aktuální úspěch Hanáků tedy zaslouží velké ocenění.

Prostějovští borci k němu dospěli zásluhou zdravého přístupu, moderního herního pojetí i značné touhy omlazeného mančaftu něco dokázat. Určitou paralelu vidím v senzační prvoligové jízdě Pardubic, kde v porovnání s konkurencí také nemají kdovíjaký finanční rozpočet ani super zázemí, přesto zatápěli i top favoritům. Leč udělat vysněný krok mezi elitu bude pro Jurovu ekipu složité.