Prostějovští fanoušci po uplynulých utkáních Chance ligy mají už jednu jistotu. Vlastně dvě: pokud dorazí, uvidí kvalitní hokej. Druhou ale je, že pokud přijdou už na první minuty, uvidí sice opět dobrou hru, zpravidla však jen od soupeře.

Vstupy do zápasů jsou totiž od Prostějova méně než vlažné. Tým opakovaně vstupuje do utkání v ne zrovna dobrém rozpoložení a zdánlivě nejistě. Což se příliš často promítá na skóre po první dvacetiminutovce. Ty jsou vůbec nejhoršími pasážemi zápasů v podání Jestřábů. Mužstvo obvykle po prvních deseti až patnácti minutách prohrává, většinou navíc vyšším než dvoubrankovým rozdílem.

Příkladů v posledních kolech najdeme dost. Stačí si vzpomenout na derby s Přerovem a z poslední doby taky zápasy proti Slavii Praha a Sokolovu. I s Litoměřicemi a Třebíčí se ale zprvu jen těžko tým Aleše Tottera dostával do zápasu. Našel se až v průběhu utkání. A už bylo pozdě.

Co se děje? Hráči si nevěří? Tomu se dá jen stěží věřit. Tým je kvalitní, směle může konkurovat nejlepším celkům, s nimiž by se měl umět měřit. Mužstvu jdou trvale přesilovky, umí střílet moře gólů, má dobré brankáře. Kde je tedy problém? Na to asi může odpovědět jen osazenstvo kabiny.

Faktem ale je, že úvody utkání Jestřábům jednoduše nejdou. Nejeden zápas už kvůli tomu ztratili ještě dlouho před jejich polovinou. A to může v konečném účtování hodně zamrzet.